Lleida Retro, el gran cap de setmana del motor a Lleida

La 1a edició de Lleida Retro (Fira d’automòbils, motocicletes i recanvi antic i clàssic), certamen que tindrà lloc el 5 i 6 de maig coincidint amb els salons Lleida Ocasió i Lleida Tuning, convertirà la ciutat de Lleida, durant un cap de setmana, en la capital catalana del motor. Els tres salons aplegaran més de 1.000 vehicles destinat a la venda i a l’exposició. Lleida Retro tindrà lloc al Palau de Vidre de Fira de Lleida i aplegarà els sectors de la compravenda de cotxes clàssics i antics, compravenda de motos i peces de recanvi antics i clàssics, clubs i associacions, revistes especialitzades, i organismes i institucions.

 

Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació La Fira de Lleida, ha dit durant l’acte de presentació del nou certamen que la iniciativa “consolida la tradició de Lleida com a punt de referència del vehicle clàssic i suposa un nou pas importnt en la recuperació del patrimoni històric del motor, que ja té una fita important en el Museu Roda Roda”. Jaume Gilabert, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida i vocal del Patronat de la Fundació, ha destacat que el saló pot ajudar a popularitzar encara més aquest sector, “que és cada cop menys elitista” i que suposa “una oportunitat de negoci important ja que, per exemple, tindrà una bona oferta de recanvis de vehicles clàssics, sovint difícils de trobar”.

 

Lleida Retro tindrà un horari de 10 a 14 h i de 16 a 21 h, i l’entrada serà gratuïta. El saló, que tindrà un variat programa d’actes paral·lels (desfilades de vehicles, trobades sectorials), està organitzat per Fira de Lleida amb la col·laboració del Club de Vehicles Històrics, el Club Clàssics del Motor i el Museu Roda Roda.

 

Lleida Retro tindrà lloc paral·lelament a Lleida Ocasió i la trobada de cotxes personalitzats Lleidatuning. Lleida Ocasió (Fira del Vehicle i la Maquinària Agrícola d’Ocasió) oferirà del 4 al 6 de maig una àmpia oferta de cotxes, motos, caravanes i autocaravanes, vehicles industrials, maquinària agrícola d’ocasió, quads (motos de 4 rodes) i pocket bikes (motos de tamany reduït), a més dels complements (telefonia, mans lliures, so, navegació, seguretat, etc), associacions i publicacions, i merchandising.