Les antiguitats i els discs, els sectors amb més demanda a Lleidantic

Els tres salons paral·lels, Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc, mantenen la xifra de visitants de l’any passat, unes 10.000 persones

 

Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la Trobada del Disc han mantingut el nombre de visitants de l’any passat, que va ser de 10.000 persones, segons ha explicat el president de la Fundació La Fira de Lleida i alcalde de la ciutat, Àngel Ros, en la cloenda dels tres salons. Pel que fa a la satisfacció dels expositors, Ros ha dit que “el grau de satisfacció és raonable, amb un rànquing de vendes encapçalat per les antiguitats, seguides dels disc antics i de la pintura”. Àngel Ros opina però que en conjunt “la xifra de negoci s’ha mantingut i s’ha de felicitar a tothom perquè, en temps de crisi, les obres d’art no formen part de les prioritats de compra”.

 

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc han tingut lloc entre el 23 i el 25 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb una oferta de més de 17.000 objectes, entre antiguitats, vehicles clàssics i material musical. La manifestació firal ha ocupat una superfície neta d’exposició de 1.982 m² i ha registrat un total 43 expositors d’una vintena de sectors procedents de Catalunya, l’Aragó, Madrid i França.

 

Cal dir que el ventall de preus han anat d’1 € (corresponent a un bitllet de la II República espanyola), als 30.000 € d’un quadre d’un pintor català, i que els compradors han optat per preus de tot tipus, des de peces de baix cost a mobles o antiguitats de preus elevats. Un altra dels fenòmens detectats en aquesta edició és l’interès creixent pels discos de vinil, detectat fins i tot entre els sectors de població més joves, i que és inversament proporcional a l’interès pels CD’s, que estan perdent mercat progressivament.

 

Entre les activitats paral·leles celebrades enguany, destaquen l’exposició d’homenatge al pintor Josep Viola Gamón (conegut artísticament com Manuel Viola) amb motiu del 25è aniversari de la seva mort, i —ja en el marc de Lleida Retro— una exposició de 8 camions i vehicles blindats de la II Guerra Mundial totalment arranjats, restaurats, pintats i dotats amb tots els complements que portaven originalment.

 

Més enllà d’aquestes exposicions especials, Lleidantic ha acollit també una mostra de dibuix i pintura d’artistes lleidatans (Jaume Morera, Baldomer Gili Roig, Xavier Gosé, Antoni Samarra, Joan Serra, Antònia Ferreras o Ignasi Iglesias) i catalans (Alexandre de Riquer, Josep Amat, Dionís Baixeras, Grau Sala, Joaquim Mir o Francesc Gimeno), mentre que Lleida Retro ha exhibit una trentena de vehicles clàssics de les marques Austin, BMW, Buick, Citroën, Chevrolet, Ford, Jaguar i Overland. D’altra banda, la Trobada del Disc ha ampliat l’oferta amb més de 10.000 peces, entre vinils, CDs i altres objectes relacionats amb el món de la música (llibres temàtics, pòsters, DVDs i altres rareses).