L’auge dels vinils originals, amb so analògic, es consolida

La Trobada del Disc, que té lloc conjuntament amb Lleidantic i Lleida Retro, ofereix aquest cap de setmana 15.000 discos i cd’s

“Si parlem de vinils, el heavy metal en general i de punk rock espanyol dels anys 80 i 90, com Ecorbuto, Kortatu o La Polla Récors, són alguns dels estils més venuts”, explica Àngel Querol, coordinador de la 9a Trobada del Disc de Lleida, mostra que es desenvolupa aquest cap de setmana i en la que el visitant pot trobar discos i cd’s de tots els estils i èpoques. Dins del grup de discos més buscats, Querol també s’ha referit als grups i músics de rock progressiu català de finals dels 60 i dels 70, com ara Pau Riba, Màquina, Tapiman, Fusion, Om o Iceberg. “Curiosament, en el cas del punk, la gent que va viure aquests moviments solien tenir els discos en molt mal estat, per la qual cosa en busquen de nous, que de vegades són difícils de trobar”.

A nivell general, es consolida plenament el retorn del vinil, mentre que el cd segueix a la baixa. “Cal matisar” –ens comenta Querol–  “que els amants d’aquest format busquen sobretot discos originals amb so analògic, ja que les reedicions noves es fan en base arxius digitals, els mateixos que els cd’s, que tenen un so diferent”.   

La Trobada del disc ofereix uns 15.000 discos i cd’s amb preus que van, aproximadament, d’1 a 100 euros (amb algunes excepcions, com per exemple el d’un disc molt difícil de trobar del grup de rock progressiu català Atila, que pot assolir els 350 euros). Cal dir que, a més de comprar, els visitants interessats en el món musical poden vendre o intercanviar discos propis amb els expositors de la mostra.    

La 26a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 13a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la 9a Trobada del Disc tenen lloc aquest cap de setmana al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb 27 expositors que exhibeixen més de 20.000 peces, entre mobles, objectes de tot tipus, vehicles clàssics, discos i cd’s i obres d’art.

Els sectors representats a Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc són els de la ceràmica, cristall i escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles, numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, marfil, discos, vehicles clàssics i antics, clubs i associacions, restauració de motos i restauració de mobles, entre altres.

L’horari de la triple manifestació firal va de 10.30 a 14.00 h i de 16.00 a 20.30 h i tancarà les seves portes demà diumenge.