La Trobada del Disc de Lleida tornarà a girar entorn del vinil

Els aficionats al món de la música podran comprar, intercanviar o vendre discos de tot tipus

Tindrà lloc aquest cap de setmana paral·lelament a Lleidantic i Lleida Retro

Els vinils de la darrera dècada del segle XX i de la primera del XXI seran protagonistes importants de la 10a Trobada del Disc, una cita destacada per als amants de la música que tindrà lloc aquest cap de setmana al Pavelló 3 de Fira de Lleida, juntament amb Lleidantic i Lleida Retro. La trobada posarà a l’abast dels visitants milers de discos, cd’s, pòsters i altres objectes relacionats amb la música amb preus que aniran, aproximadament, dels 50 cèntims que pot costar un single normal als 200 euros d’un LP difícil de trobar.

“A la dècada dels 90 i principis del 2000 ja quasi no es feien vinils perquè aquest format havia passat de moda i el rei era el CD, i precisament perquè se’n van fer pocs, ara aquestes peces estan molt buscades”, explica Àngel Querol, coordinador de la Trobada del Disc. “Vinils d’aquell període de grups com Oasis, Pearl Jam, Radiohead o Red Hot Chili Peppers, per citar alguns exemples, són ara petites joies per als aficionats”.

Querol augura que la iniciativa serà un èxit, no només per les ganes de retornar a l’activitat després de l’aturada provocada per la pandèmia, “sinó perquè l’interès pel vinil creix constantment, sobretot per part d’un públic jove que ha redescobert aquest format, que ha esdevingut una espècie moda vintage que es consolida any rere any”. Querol afegeix que, a més de la música en sí, “hi ha veritables col·leccionistes de portades, portades que tractant-se d’un mateix disc podien variar segons el país on s’edités, i que a vegades eren veritables obres d’art”.

A la trobada es podran trobar discos curiosos com algunes primeres edicions d’àlbums de rock progressiu català (IA & Batiste, Tapiman, etc), els primers EPs de Nirvana i Iron Maiden o una col·lecció de singles de hardcore internacional. Entre els estils més demandats, destaquen els discos de rock dels anys 70, de metal, de música electrònica o de música disco dels 70 i dels 80.   

Cal recordar que a la Trobada del Disc, que aplegarà expositors de Lleida, Barcelona, Granollers i França, els aficionats al món de la música poden comprar, però també intercanviar o vendre, discos de tot tipus.

La 27a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 14a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la 10a Trobada del Disc tindran lloc el 20 i 21 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida. L’horari del triple saló anirà de 10.30 a 14.00 h i de 16.00 a 20.30 h.