La trobada del disc certifica el retorn del vinil

Tindrà lloc del 23 al 25 de novembre juntament Lleidantic i Lleida Retro, salons paral·lels que seran inaugurats demà a les 17 h per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros 

 

La 2a Trobada del Disc, certamen que tindrà lloc del 23 al 25 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida juntament amb Lleidantic i Lleida Retro, oferirà als visitants centenars de discos de vinil i CDs que cobreixen un ampli ventall de preus i estils, des de música clàssica a les últimes novetats discogràfiques. No obstant, i com en la primera edició de la trobada, els vinils editats a les dècades de 1970, 1980 i 1990 tindran un paper molt destacat en la mostra, que serà inaugurada juntament amb els altres dos salons per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, demà divendres a les 17 h.

 

La trobada comptarà amb la presència de 6 col·leccionistes de Catalunya —un de Lleida— i de França, que posaran a l’abast de les persones interessades una oferta musical que també inclourà llibres temàtics i DVDs de concerts. Els visitants tindran la possibilitat de comprar, però també de vendre o d’intercanviar, material musical de tot tipus. Enguany, a més, la mostra inclourà una secció de pòsters temàtics de concerts, cantants i grups musicals.

 

Àngel Querol, expositor i col·laborador de Fira de Lleida, explica que “lluny d’esdevenir peces de museu i de perdre vigència, els vinils estan tornant al mercat en detriment del CD”. Querol explica que les gran discogràfiques no solament estan reeditant discos en vinil, sinó que ho fan amb una qualitat superior (180 grams) que la de les edicions originals (100 grams). Cal recordar que la filosofia dels organitzadors de la trobada és la d’aconseguir reciclar els elapés per tal que passin d’una mà a una altra i així evitar que es perdin veritables joies.

 

Entre els vinils que es podran trobar a la trobada, destaquen —per citar-ne alguns— discos més o menys curiosos de The Rolling Stones, Billie Holiday o The Beatles. Del grup de Liverpool, per exemple, s’exhibiran els primers elapés editats per Polydor (com el recull Lo primero de los Beatles en estéreo, gravat per al mercat espanyol) abans que la banda fitxés pel segell EMI.

 

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc oferiran una superfície neta d’exposició de 1.982 m² i aplegaran 43 expositors, entre els que cal destacar la presència de professionals de Catalunya, Aragó, Madrid i França. Els salons organitzats per Fira de Lleida obriran de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h. L’entrada té un preu de 3 euros.