La 1a Trobada del Disc girarà al voltant dels Beatles

Els col·lecionistes de vinils i de la música de les dècades de 1970, 1980 i 1990 tenen aquest cap de setmana una cita al pavelló 3 de Fira de Lleida

 

La 1a Trobada del Disc s’afegeix enguany a la 18a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida) i a la 5a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics), certàmens paral·lels que tindran lloc del 18 al 20 de novembre al pavelló 3 de Fira de Lleida. Aquesta triple manifestació firal tindrà una superfície neta d’exposició de 1.982 m² i aplegarà 45 expositors, entre els que cal destacar la presència de professionals de Catalunya, Aragó, Alemanya i França.

 

Enguany, com a gran novetat, tindrà lloc la 1a Trobada del Disc, amb la presència de cinc col·leccionistes i melòmans d’arreu de Catalunya i de França que posaran a l’abast del públic la possibilitat de comprar i vendre i discos de vinil, bàsicament de les dècades de 1970, 1980 i 1990. Els visitants, a banda d’examinar el material discogràfic i de demostrar els seus coneixements musicals, podran portar els seus discos per intercanviar-los o vendre’ls i seguir amb la filosofia dels organitzadors, que és la d’aconseguir reciclar els elepés per tal que passin d’una mà a una altra i així evitar que es perdin veritables joies.

 

A la 1a Trobada del Disc s’exhibiran centenars de vinils a uns preus que van des d’un euro als 300 euros que costen els primers eps dels Beatles de la discogràfica Polydor Records, que és filial d’Universal Music Group, i que són veritables peces de museu i força difícils de trobar. Un ep és un disc de vinil de set polsades de diàmetre gravat a 33 revolucions per minut, que té una durada més llarga que un disc senzill, però massa curta per ser considerat un àlbum.

 

La trobada dels amants dels discos, que és organitzada conjuntament pel col·lectiu de col·leccionistes Fira Disc i Fira de Lleida, anirà acompanyada d’una exposició sobre The Beatles, que inclou vinils, pòsters, postals, cromos i quadres i que és oberta a tots els públics.

 

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc comptaran amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. Els tres salons presentaran una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, menatge de cuina, mobles (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic, etc.), numismàtica, orfebreria i plateria, pintura, ivori, compravenda de vehicles clàssics i antics, discos i clubs i associacions.