Exposició de música revival a la Trobada del Disc de Lleida

Els visitants podran gaudir del 18 al 20 de novembre de la mostra d’unes 500 portades de discos i conèixer com eren els tocadiscos dels anys 60

 

La 6a Trobada del Disc de Lleida, que es desenvoluparà del 18 al 20 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida juntament amb la 23a edició de Lleidantic i la 10a edició de Lleida Retro, acollirà com a novetat una exposició de “La música dels 60”, en què el públic podrà veure una mostra d’unes 500 portades de discos de vinil de l’anomenada dècada prodigiosa, fotos d’artistes i de conjunts, com ara els Sírex, Los Mustang o Los Bravos, i diferents tocadiscos, la gran majoria dels quals funcionaven a piles.

Fira Disc, amb la col·laboració de Fira de Lleida, organitza aquesta exposició que es planteja com un viatge a l’anomenada dècada prodigiosa, en què la música va reflectir d’una manera molt clara els canvis socioeconòmics que van marcar aquesta època. El responsable de Fira Disc, Àngel Querol, assegura que “la mostra permetrà els visitants d’una certa edat reviure els grans “guateques” dels anys 60, unes trobades musicals i festives que permetien els joves sortir de la monotonia i desempallegar-se per unes hores de la cultura “oficial” del Franquisme, que en el cas de la televisió només es podia gaudir per mitjà de dos únics canals de televisió (TVE i UHF)”.

Querol anuncia que, distribuïts en uns 50 quadres, “el públic podrà veure les fotos i les portades, que eren símbols i autèntiques obres d’art, tant pels missatges que transmetien com per la seva estètica”. L’exposició de discos permetrà els visitants parlar de música i rememorar una època entranyable. A més, es completa amb un estand de vinils de tot tipus per comprar, vendre o canviar.

Cinc expositors (dos més que l’any passat) participaran enguany en la Trobada del Disc, que oferirà als visitants centenars de discos de vinil i CD de diferents preus i estils, des de música clàssica a les últimes novetats discogràfiques. Els visitants tindran la possibilitat d’examinar vinils i comprar-los, però també de vendre o d’intercanviar material musical de tot tipus. “Aquesta edició estarà marcada per la música vintage i per l’intercanvi de vinils, que juntament amb les cassettes, estan vivint una revifada entre el públic de totes les edats”, assegura Querol.

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc obriran les portes del 18 al 20 de novembre, de les 10.30 a les 14 h i de les 16 a les 20.30 h.