Els visitants podràn comprar per primer cop cotxes clàssics a Lleidantic

La 13a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters a Lleida), tindrà una superfície d’exposició neta 1.461 m2 i d’exposició bruta de 4.000 m2, amb un total de 32 expositors d’arreu de Catalunya. El saló està coorganitzat per Fira de Lleida i Big Exhibitions i compta amb la col·laboració del Club de Vehicles Històrics de Lleida i el Club Clàssics del Motor.

 

Uns altres 600 m2 del pavelló es destinaran a presentar una mostra de cotxes i motos antigues dels anys 1910 al 1975, entre els que destaquen dos models de l’esportiu Ferrari Dino, un elegant i sofisticat Aston Martin del 1972 i un bòlit de curses Cyclecar del 1910, una peça que està en procés de reconstrucció i que serà tota una curiositat per als amants de la mecànica. També s’ha previst un espai deicat exclusivament per als vehicles de quatre rodes fabricats a l’Estat espanyol.

 

La 13a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters a Lleida), tindrà una superfície d’exposició neta 1.900 m2 i d’exposició bruta de 3.600 m2, amb un total de 30 expositors d’arreu de Catalunya. El saló està coorganitzat per Fira de Lleida i Big Exhibitions i compta amb la col·laboració del Club de Vehicles Històrics de Lleida i el Club Clàssics del Motor.

 

El diumenge, dia 26, hi haurà també una trobada de vehicles clàssics (del 1920 al 1975) en què els participants seran obsequiats amb un vermout i tindran l’entrada gratuïta al recinte firal.

 

Els visitants podran gaudir també d’una mostra de 32 cartells de la Guerra Civil, tots originals de l’època, cedits per la Llibreria Central de Tremp, que també posarà a la venda llibres antics, postals i obra gràfica. Tant els cartells republicans com els nacionals mostren l’immens contingut ideològic en que estava sumergida l’Espanya de la Guerra Civil a través dels símbols, al·legories, retrats, consignes, crides a la defensa de la llibertat i a la solidaritat amb els diferents pobles de la República, crides al front i al treball en la reraguarda, etc.

 

La resta del Pavelló 3, uns 1.000 m2, estarà ocupat per expositors dels sectors de les obres d’art, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, menatge de cuina, numismàtica, orfebreria i plateria, pintura i mobles, entre d’altres.

 

El saló disposarà de dos assessors experts en antiguitats que inspeccionaran les obres d’art que s’exposin en els diferents estands, per tal de garantir la qualitat d’objectes exposats i eleborar els informes per seleccionar els expositors més adients de cara a pròximes edicions.

 

El preu de l’entrada és de 3 euros (els menors de 10 anys no paguen). El saló serà inaugurat el divendres 24 de novembre, a les 17.00 hores, per l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació La Fira de Lleida, Àngel Ros. El recinte estarà obert de les 11 del matí a les 9 del vespre i disposarà de servei de megafonia, bar, atenció sanitària i servei de pagament de compres amb tarjeta de crèdit.