El saló Lleidantic exhibirà 24 models de vehicles antics i clàssics

Els visitants podran visitar exposicions sobre la secció de motoristes de la Guàrdia Urbana i l’Escola de Treball de Lleida

 

La 14ª edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), que se celebrarà del 30 de novembre al 2 de desembre de 2007 al Pavelló 3 de Fira de Lleida, acollirà sengles exposicions de vehicles d’època —alguns dels quals es posaran a la venda— del Club Vehicles Històrics de Lleida i del Club Clàssics del Motor, així com una mostra de motos històriques de la Guàrdia Urbana de Lleida i la mostra titulada “75 anys de l’Escola de Treball de Lleida”.

 

El Club de Vehicles Històrics de Lleida exposarà un total de 24 peces de turismes cabrios, antics i clàssics. Dels vehicles cabrios hi haurà 3 Mercedes serie SL 190 cabrios de l’any 1962, 1 Morgan plus, 2 MG A cabrios de l’any 1960, 1 Austin Healey i 1 Alpine. Pel que fa a l’apartat d’antics, hi haurà un cotxe Amstrong Siddely del 1952, un Plimouth, un Hispano Suiza del 1934, un Berliet Magnific de l’any 1924, un Fiat del 1917, un Jaguar XK 140 coupé del 1954, un Auto Union, un Ford B del 1932, un camió Wipped Overland del 1925, un Rolls Royce Corniche cabrio i un Hoskiss.

 

Microcotxe fabricat a Manresa

Per últim, a l’apartat de clàssics es podran observar un Mercedes Ponton, un SEAT 1400, un Renault Fragate i un Volvo. Una de les curiositats serà veure un microcotxe, el PTV, fabricat a la fàbrica Ausa de Manresa. Algunes de les peces esmentades es posaran a la venda.

 

L’exposició sobre “Els 50 anys de la Secció de Motoristes de la Guàrdia Urbana” es planteja com un recorregut històric d’aquest cos des de la seva creació a l’any 1955, amb una mostra de motocicletes dels models MAF (dècada de 1950), Derbi (1960), Sanglas (1970), Guzzi i BMW R 80 (1980) i Suzuki (a partir de 1990).

 

Amb el títol de “75 anys de l’Escola de Treball de Lleida”, els visitants podran repassar la història d’aquesta escola d’oficis emblemàtica de la ciutat per mitjà de plafons informatius i de la mostra de treballs duts a terme per alumnes de química, delineació, metall-forja, construcció, fusteria, administració comercial, màrqueting, automoció o electrònica.

 

El Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida presentarà una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, orfebreria i plateria, pintura i mobles i vehicles clàssics, entre d’altres. La fira està coorganitzada per Fira de Lleida i Big Grup, i romandrà oberta els tres dies d’11 a 21 hores. El preu de l’entrada és de 3 euros.

 

L’edició de 2006 de Lleidantic va registrar la presència de 11.293 visitants, la majoria procedents de les comarques de Lleida, encara que també d’Osca, Barcelona i Tarragona.