Onze artistes de ponent exhibiran les seves creacions a Lleidantic

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc obren portes aquest divendres

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida Paco Cerdà inaugura el triple certamen

Arts de Ponent exhibirà en el marc de Lleidantic una vintena de creacions de 10 artistes del territori, nascuts o establerts a Lleida, d’estils i tècniques molt diverses (oli, aquarel·la, aiguafort, acrílic, mixta, etc.). Lleidantic, juntament amb Lleida Retro i la Trobada del Disc, tindrà lloc de divendres a diumenge al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb 27 expositors d’una trentena de sectors diferents. La inauguració oficial tindrà lloc demà divendres, dia 22 de novembre, a les 17.00 h, i anirà a càrrec de Paco Cerdà, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida.

Els artistes que participen a la mostra d’Arts de Ponent són Josep Luque (aiguaforts, temes costumista); Roman Solà (aquarel·les, treballa el contrast cromàtic), Isidre Sòria (aquarel·les i acrílics, paisatges i natura morta), José Antonio López (aquarel·les, pintura naturalista), Marga Escolà (tècnica mixta, impressionisme, temàtiques de denúncia), Marc Calvo (olis, naturalisme), Lourdes Montalà (olis, realisme, portarà imatges de la Seu Vella), Sophie Navarro (aquarel·les i tècnica mixta, dibuix i disseny gràfic), Trini Solé (olis, estil realista, portarà imatges de l’antiga Lleida) i Rafael Börlansa (acrílics, natura morta, estil figuratiu).

Segon els mateix Borlansa, coordinador de la mostra, “enguany tindrem una gran varietat d’estils i temàtiques, amb artistes de llarga trajectòria i amb joves creadors de molt potencial”.

La 26a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 13a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la 9a Trobada del Disc obriran les portes divendres amb milers d’antiguitats, peces d’art, vehicles clàssics i discos de tots els preus i estils. Aquesta manifestació firal consolida els seus tres eixos tradicionals: constitueixen un espai interessant per visitar, per comprar i, fins i tot, per invertir en peces de valor històric.

Els sectors d’aquesta manifestació firal són els de la ceràmica, cristall i escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles, numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, marfil, discos, vehicles clàssics i antics, clubs i associacions, restauració de motos i restauració de mobles, entre altres.

L’horari anirà de 10.30 a 14.00 h i de 16.00 a 20.30 h.