Concentració de vehicles clàssics i mostra de música dels 60 a Lleidantic

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc tindran lloc del 18 al 20 de novembre a Fira de Lleida amb 28 expositors

 

L’exposició “La música dels 60”, una concentració d’una quinzena de cotxes del Club Vehicles Clàssics de l’Alt Urgell i un espai dedicat al futur Museu Morera són les principals novetats de la 23a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 10a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 6a Trobada del Disc, salons paral·lels que tindran lloc del 18 al 20 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida. La triple manifestació firal oferirà una superfície neta d’exposició de 1.982 m2 i aplegarà 28 expositors.

El Club de Vehicles Històrics de Lleida i Fira de Lleida organitzen una exposició amb una seixantena de vehicles antics i clàssics, entre els qual hi haurà camions acabats de restaurar –de les marques Barreiros i Ebro–, a més d’una mostra de cotxes antics, que inclou un Delage del 1905, un Fiat 501 del 1914 o un Lasalle (una submarca de Cadillac). Els visitants també podran gaudir de cotxes esportius de la marca Ferrari, Rolls Royce, Corvette i cotxes americans com Dodge o Cadillac.

A més, es podrà veure una mostra monotemàtica de Mini, amb una dotzena de peces, i una altra de Mercedes, amb uns 16 models. D’altres vehicles curiosos que es podran observar són motos Lambretta, Vespa, Mobylette i Harley-Davidson. Diumenge al matí tindrà lloc a l’esplanada situada al davant del Pavelló 3 una concentració del Club Vehicles Clàssics de l’Alt Urgell amb una quinzena de cotxes.

Pel que fa a les obres d’art, l’Associació Arts de Ponent de Lleida exposarà pintures i escultures d’artistes lleidatans contemporanis de diferents estils i fetes amb materials diversos.

La Trobada del Disc oferirà als visitants centenars de discos de vinil i CD de diferents preus i estils. Els visitants tindran la possibilitat d’examinar vinils i comprar-los, però també de vendre o d’intercanviar material musical de tot tipus. Firadisc i Fira de Lleida organitzen una exposició de “La música dels 60”, plantejat com un viatge a l’anomenada dècada prodigiosa, on la música va reflectir d’una manera molt clara els canvis socioeconòmics que van marcar aquesta època, i on les portades eren símbols tant per la seva estètica com pels missatges que transmetien. L’exposició de discos es completa amb un estand de vinils de tot tipus per comprar, vendre o canviar.

Durant la presentació dels esdeveniments firals, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat que “hi haurà un espai en què els visitants es podran informar sobre el projecte de nou Museu d’Art Jaume Morera a la rambla de Ferran”. Ros també s’ha felicitat pel “mèrit que té mantenir aquestes fires, en un període en que altres salons de l’Estat de l’àmbit de les antiguitats han tancat les seves portes”.

Enric Mir, diputat de la Diputació de Lleida, ha destacat que aquestes fires “tenen un públic consolidat que cada any es torna més especialitzat”. A la roda de premsa també han assistit Octavi Miarnau, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; Toní Pomés, president del Club de Vehicles Històrics de Lleida, i Oriol Oró, director general de Fira de Lleida.

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc comptaran amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. Cal recordar que en l’edició del 2015 es van exhibir unes 30.000 peces amb preus que van d’1 a 9.500 euros.

Els tres salons presentaran una àmplia oferta relacionada amb els sectors de la ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles (asiàtic, continental, del segle XX, anglès, rústic, etc.), numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, vehicles clàssics i antics, ivori, discos i clubs i associacions.

L’acte d’inauguració oficial de Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc tindrà lloc el divendres 18 de novembre, a les 17 h, al Pavelló 3, i serà presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Els salons, organitzats per Fira de Lleida, obriran els tres dies esmentats de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h.

 

la2016-presentacio