Barnizados Ruíz presenta una col·lecció de mobles originals i vintage a Lleidantic

Sortejarà una peça entre els visitants que omplin una petita enquesta sobre les seves preferències en relació al moble antic

L’empresa familiar Barnizados Ruíz presentarà la seva primera col·lecció de mobles restaurats originals i vintage —un total de 16 peces— en el marc de la pròxima edició de Lleidantic. La firma lleidatana, amb tres dècades d’experiència en l’acabat de la fusta, ha entrat en el món de la restauració motivada, segons el seu gerent, Jesús Ruíz, “per la ineludible obligació de comprometre’ns amb la tan necessària economia circular”. El repte és “renovar les peces, totes elles amb personalitat pròpia, atorgant-lis una segona oportunitat”.

Entre els mobles originals que es podran veure a Lleidantic destaquen un original armari alfonsí (datat de l’època d’Alfons XII, entre el 1870 i el 1900) confeccionat amb fusta de xiprer i una còmoda de caoba d’estil Ferran VII, així com dues taules clàssiques, una rodona de noguer de finals del segle XIX i una altra rectangular d’estil Reina Anna de mitjans del segle XX i de procedència anglesa.

Barnizados Ruíz sortejarà també una peça entre els visitants que omplin una petita enquesta sobre les seves preferències en relació al moble antic. El guanyador podrà triar entre dues peces d’estils diferents.

La restauració dels mobles requereix un acurat procés que inclou la neteja inicial així com el lacat, setinat o patinat segons la peça, acabant amb el vernís corresponent. Al costat de l’exposició també es presentarà un moble decorat artesanalment (de la col·lecció de l’artista Carmen Ruiz), en el qual es podrà apreciar un delicat treball que ha transformat totalment la peça.

 Barnizados Ruíz treballa tant amb moble antic (que ha de tenir més de 100 anys) com amb moble vell (que pot tenir només 60 o 70 anys).

Cal recordar que la 26a edició de Lleidantic tindrà lloc, juntament amb la 13a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 9a Trobada del Disc del 22 al 24 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida. L’horari de les tres fires anirà de 10.30 a 14 h i 16 a 20.30 h.