Municipàlia-Innocamping augmenta el seu pes internacional

El saló, que se celebrarà juntament amb Innocamping, tindrà un impacte econòmic sobre la ciutat i àrea d’influència de 7,5 milions d’euros

 

La 18a edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i la 2a edició d’Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings i Empreses del Lleure a l’Aire Lliure), certàmens que es desenvoluparan del 13 al 16 d’octubre en el recinte de Fira de Lleida, aplegaran 315 expositors directes repartits en una superfície de 22.500 m2 i un programa paral·lel que inclou 40 activitats professionals de gran qualitat. Enguany hi haurà plena ocupació dels pavellons i s’incrementa la superfície d’exposició exterior en un 15% respecte a l’edició del 2013, fins arribar als 2.500 metres quadrats.

 

Un dels factors que fan de Municipàlia una fira de referència internacional és l’impacte econòmic que té sobre la ciutat i les poblacions del voltant, sobretot en l’hoteleria i la restauració, que es calcula que és de 7,5 milions d’euros. A més, amb un 15% d’expositors estrangers, l’edició d’enguany de Municipàlia serà una de les més internacional de la història, atès que hi haurà la presència d’empreses de països com el Canadà, França, Alemanya, Holanda, Itàlia, Portugal i Turquia. En l’àmbit estatal, hi haurà empreses d’Alacant, Barcelona, Burgos, Castelló, Girona, Guipúscoa, Osca, Lleida, Madrid, Múrcia, Ourense, Palència, Pontevedra, Tarragona, València, Biscaia, Saragossa i Sevilla.

 

Durant la presentació dels dos certàmens, acte que ha tingut lloc avui a La Llotja de Lleida, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, ha apuntat que “Municipàlia s’ha convertit en l’única fira dedicada genèricament als equipaments i als serveis municipals a tot l’Estat, després que el saló de Madrid hagi centralitzat la seva oferta bàsicament en el medi ambient i el de Saragossa ja no se celebri”. Ros ha destacat l’assistència de Deutsche Messe, una delegació de la fira Metropolitan Solutions de Berlín, de la que formaran part diferents entitats i que forma a part del conveni signat a fi de potenciar la internacionalització de Municipàlia.

 

Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida, ha valorat positivament el fet que s’hagi mantingut el nombre d’expositors de l’edició del 2013, així com la celebració de la Missió Tècnica Internacional organitzada per la Unión Iberoamericana de Municipalistas. Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida i vice-president primer de la Fundació Fira de Lleida, ha manifestat que, a banda de ser un aparador de les novetats del sector, Municipàlia “és un punt de trobada dels alcaldes, els regidors i els consellers comarcals per posar en comú les experiències del dia a dia”. Ramon Farré, delegat de la Generalitat de Catalunya a Lleida i vocal del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, ha fet una crida als representants del món local i supramunicipal perquè visitin la fira “en un bon moment per plantejar-se les inversions futures”.

 

Com a novetats més destacades de Municipàlia cal esmentar la Missió Tècnica Internacional: Solucions sostenibles per a la gestió de les nostres ciutats, organitzada per la Unión Iberoamericana de Municipalistas, en què 20 tècnics i càrrecs de països llatinoamericans visitaran la fira per compartir experiències sobre energia, mobilitat i medi ambient. Els participants provenen de diferents municipis de l’Argentina, Perú, la República Dominicana, Mèxic, Paraguai, Equador, Guatemala i Costa Rica.

 

Pel que fa a Innocamping, enguany cal destacar un increment d’expositors internacionals, amb especial rellevància de les empreses franceses. A més, s’incorporen nous sectors com les empreses de comunicació i seguretat, els jocs d’aigua, el mobiliari exterior i les instal·lacions esportives.

 

A Innocamping hi participaran diferents entitats, ja sigui organitzant jornades o donant suport al saló, com és el cas de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), l’Associació d’Empresaris de Clubs Catalans de Fitness (ADECAF), l’ORTHOS-Escola de Formació Esportiva, l’Associació de Gestors Esportius de Catalunya (ACGEP) i l’Associació Espanyola de Fabricants i Distribuïdors d’Articles Esportius (AFYDAD). També es desenvoluparan jornades d’interès per al sector com ara la de Procamping i conferències sobre les claus per atraure turisme del centre d’Europa (holandesos i britànics) a càrrec d’Heinze Latkze, Alan Rogers i Anwb.

 

En l’aspecte organitzatiu cal destacar l’App per a mòbil Municipàlia-Innocamping que els visitants es podran descarregar de franc per consultar els sectors, els productes exposats, les activitats de la fira i altres informacions d’interès.

 

Municipàlia i Innocamping acolliran 40 activitats paral·leles, de les quals 14 són jornades tècniques de gran qualitat; 20, conferències i presentacions d’empresa, i 3, seminaris professionals. Entre aquestes activitats cal destacar el Fòrum d’Energia i Competitivitat (organitzat per iEnergia&Co), el congrés anual Ategrus, la 9a edició de la jornada Procamping (Ediciones Peldaño), la Jornada de Sindicatures Municipals (Federació de Municipis de Catalunya), les Smart Cities als serveis urbans de Lleida (Ajuntament de Lleida), el Pacte dels Alcaldes a les Terres de Lleida (Diputació de Lleida) i la Missió Tècnica Internacional: Solucions sostenibles per a la gestió de les nostres ciutats (Unión Iberoamericana de Municipalistas).

 

Els sectors representats a Municipàlia i Innocamping són els de transport i mobilitat; enllumenat de la via pública; tecnologies de la informació; instal·lacions esportives i de lleure; neteja municipal; medi ambient; mobiliari urbà; energies renovables; necròpolis; obres públiques; parcs i jardins; prestacions de serveis; seguretat i vigilància; senyalització i seguretat de la xarxa viària; tractament d’aigües, llots residuals, residus sòlids urbans i industrials; piscines i sistemes de depuració; sistemes de recollida i selecció de residus; bungalous i mòbil homes; mobiliari interior i exterior; control d’accés i automatismes, i vehicle elèctric.

 

Municipàlia i Innocamping obriran diàriament de 10 a 19 h (el divendres fins a les 15 hores).

 

MU2015-Presentacio

 

Talls de veu:

Declaracions d’Àngel Ros:

 

Declaracions d’Oriol Oró:

 

 

Print Friendly, PDF & Email