Les aliances entre càmpings i l’optimització tecnològica, claus per al futur del sector

Els experts diuen que cal personalitzar el producte per ser més competitiu

 

“És necessari aprofitar les aliances entre càmpings per tenir força a nivell de destinació i poder generar producte diferenciador”. Aquest és un dels consells que ha donat Andrés Romero, cofundador de l’empresa Arisi Marketing i autor de la ponència “L’impacte del SEO a la indústria turística, cap a on han d’enfocar esforços els empresaris del càmping?”, que ha obert la Jornada professional Innocamping 2017 d’empresaris del sector del càmping.

Romero ha explicat com ha d’optimitzar el seu web l’empresari de càmping per millorar el seu posicionament en els cercadors i fer-se més visible cap als seus potencials clients. El ponent considera bàsic que el gestor del càmping intervingui en el procés de compra mitjançant continguts que generi ell mateix de manera autònoma per canalitzar la reserva directa.

Andrés Romero ha destacat la importància que tenen els resultats de recerca en la necessitat del client i en els processos de compra associats a la reserva directa. “Cal diferenciar-se respecte a altres plataformes com les agències de viatges on line o els metabuscadors, més estandarditzats, i, mitjançant les aliances entre empresaris del sector, generar producte entre diferents agents que articulin la destinació turística”, ha reblat. Per a Romero, el sector de càmpings és molt competitiu a nivell productiu, però cal millorar molt en l’aspecte tecnològic i recomana seguir personalitzant el producte i optimitzant els sistemes tecnològics per ser cada cop més competitius.

Precisament, un altre del ponents de la jornada ha estat Guillermo Díaz, director comercial de Eulerian Technologies, que ha explicat les fórmules per fer ofertes personalitzades per al client. Una de les claus de les estratègies actuals del màrqueting és oferir al client allò que vol, per això cal saber prèviament qui és i què cerca. Díaz ha presentat la plataforma que representa, especialitzada en recopilació de dades, que permet satisfer les principals necessitats d’e-marketing en temps real, anàlisi de web, activació de dades, etc.

El ponent ha explicat algun dels casos d’èxit de la seva empresa com són  Melià Hotels i la xarxa de càmpings Homair Vacances, amb establiments a França, Itàlia, Croàcia i l’Estat espanyol. Díaz ha coincidit amb la necessitat que càmpings de petit volum s’uneixin per poder fer front al constant canvi tecnològic que experimenta el sector. “La inversió econòmica que precisa el sector en àmbits com la tecnologia digital i la formació és constant i les aliances són l’única manera de fer front als reptes de cada dia”, assegura Guillermo Díaz.

Finalment, la jornada ha comptat amb la intervenció de Juan Maria Leonardo Llorente, responsable de l’empresa Roiback, i de Pablo Rodríguez Tomasini, director de Marketing a Stay App, que han parlat de la venda directa i de la importància del motor de reserves. Rodríguez ha explicat que el motor de reserves on line ofereix a l’empresari de càmping una sèrie d’eines que ajuden a analitzar el comportament del client per maximitzar el rendiment i augmentar els ingressos.

El ponent ha explicat experiències tecnològiques que està aplicant la seva empresa i que tenen força èxit, com és el cas dels “bots”, eines interactives que van un pas més enllà de les app. “Amb el bot l’usuari pot preguntar el que vulgui i l’establiment –càmping, hotel, etc.– pot anar detectant d’aquelles qüestions que generen interès però que mai havia considerat. D’aquesta manera, la millora no només afecta els usuaris, sinó que també beneficia els establiments, ja que poden aprendre a partir d’aquesta conversa que per mitjà del bot manté amb els clients”, ha explicat Rodríguez.

El director general de Turisme de a Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, ha estat l’encarregat d’inaugurar la Jornada professional Innocamping 2017 d’empresaris del sector del càmping. Dins del programa del saló demà dimecres tindrà lloc una jornada tècnica dedicada al turisme esportiu com a motor dels negocis.

 

 

Print Friendly, PDF & Email