Balanç positiu de Municipàlia i Innocamping, que apleguen 20.000 visitants

Les tecnologies aplicades a la participació ciutadana i les energies renovables, sectors claus del present i el futur dels dos certàmens

 

La 19a edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i la 3a edició d’Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i de Lleure), han tancat avui les seves portes “amb un balanç positiu” per part dels expositors, que han experimentat un increment de les expectatives de contractació per part de les administracions locals, segons ha dit l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació La Fira de Lleida, Àngel Ros.

Ambdós certàmens han registrat uns 20.000 visitants, una xifra similar a les dues darreres edicions  i en la que destaca l’augment de la presència de professionals internacionals. A més, ha afegit que les fires ha tingut un impacte directe de 8 milions d’euros sobre l’hoteleria –hi ha hagut ocupació plena als hotels–, la restauració i els serveis globals de la ciutat. El paer en cap ha destacat que els sectors claus d’aquest edició, i també del futur, són els de les tecnologies aplicades a la participació ciutadana i a la detecció de problemes i les energies renovables.

Pel que fa a la tercera edició d’Innocamping, Ros ha dit que “els professionals del sector han mostrat la seva satisfacció per l’evolució de la fira, que ja la consideren un saló de referència en l’àmbit estatal d’aquest sector turístic”.

Cal recordar que Municipàlia i Innocamping han aplegat 334 expositors directes (un 6% més que en l’edició anterior) repartits en una superfície bruta d’exposició de 23.300 m2 i un programa paral·lel que ha inclòs 35 activitats professionals de gran qualitat, entre seminaris professionals, jornades tècniques, reunions professionals, assemblees sectorials, conferències i presentacions d’empresa.

Destaca l’alta participació d’empreses expositores internacionals procedents de països com Holanda, Portugal, Alemanya, Itàlia, França, Bèlgica i el Canadà. A més, enguany el saló ha ofert una gran zona d’exposició de productes i serveis innovadors que milloren la gestió de les ciutats i promouen l’estalvi energètic, com els vehicles elèctrics (cotxes i motos), el control de l’estacionament regulat i monitorització del soroll urbà, les estructures de connexió turística, els nous materials i la seguretat en el mobiliari urbà i d’oci o la gestió de residus.

En l’àmbit de la internacionalització destaquen el networking, organitzat per Amec Urbis i Fira de Lleida, que ha aplegat una delegació de 6 importants càrrecs ministerials d’Algèria, el Marroc i Tunísia i un representant institucional de Romania, i representants 15 empreses expositores del saló Municipàlia, així com la II Missió Inversa Internacional organitzada per la Unión Iberoamericana de Municipalistas i Fira de Lleida i en la que han participat 33 tècnics i càrrecs municipalistes de països llatinoamericans com són Colòmbia, Perú, Mèxic, l’Argentina, Equador, Paraguai, la República Dominicana i el Salvador.

Pel que fa a Innocamping, cal incidir en el sopar de gala que ha aplegat més de 100 empresaris del sector del càmping de Catalunya i d’altres comunitats de l’Estat. La trobada, organitzada amb motiu del 40è aniversari de la creació de les principals associacions de càmpings catalanes, ha estat organitzada per Fira de Lleida amb el suport de l’Associació de Càmpings de Lleida.

Els sectors representats a Municipàlia i Innocamping han estat els d’energia i sostenibilitat; enllumenat; equipaments esportius i de lleure; gestió de residus, neteja i medi ambient; jardineria; tecnologies i comunicació (TIC); mobiliari urbà i parcs infantils; mobilitat i transports; prestació de serveis; parcs i jardins; tractament i distribució d’aigües, i xarxa viària i senyalització.

 

 

Print Friendly, PDF & Email