Uns 15.000 visitants passen per la Fira F&T de Lleida

Recuperar la presència empresarial, objectiu per a pròximes edicions. Uns 15.000 visitants han passat per la 5a edició de la fira de Formació i Treball (F&T), saló que va obrir les seves portes el passat dijous 17 de febrer i que han clausurat avui al migdia el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Josep Presseguer, i el director de la Fira de Lleida, Oriol Oró.

 

Presseguer ha fet un balanç molt positiu del saló tant a nivell de visitants com de participació, ja que a les diverses activitats que s’han desenvolupat durant els tres dies s’han comptabilitzat 5.000 participants. El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida ha destacat que la fira de Formació i Treball (F&T) “ja s’ha consolidat com un saló de referència pel que fa a la Formació Professional”, i també ha destacat la importància que tindrà per al sector de la formació el 1r Viver d’Emprenedors de Formació Professional, situat al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. L’espai es va inaugurar ahir divendres i, segons Presseguer, és pioner a l’Estat espanyol.

 

Per la Fira F&T han passat més de 300 professors del món de l’ensenyament i pel que fa a alumnes, majoritàriament han estat de cicles formatius de Formació Professional i, en menor nombre, alumnes de batxillerat.

 

Entre els objectius que Josep Presseguer ha comentat que s’han marcat per a pròximes edicions hi ha el de “recuperar el pols empresarial, amb major presència de l’empresariat lleidatà al saló”. D’altra banda, també ha dit que “volem eixamplar horitzons i que la fira sigui més coneguda fora de les terres de Lleida” i ha posat com a exemple el poder captar públic del sud de França.

 

Finalment, el regidor Delegat d’Educació i Atenció a la infància de l’Ajuntament de Lleida, Jesús Castillo, ha explicat que “la finalitat del saló F&T és la de l’orientació per als estudiants, un espai on tenen una visió de conjunt de les opcions que hi ha al seu abast, i que podriem qualificar de gran jornada de portes obertes”.

 

Cal recordar que el saló, celebrat al Pavelló 4 de Fira de Lleida, ha comptat amb la participació de 30 empreses i entitats i ha tingut 22 famílies de formació o disciplines representades: activitats agràries; activitats físiques i esportives; administració i gestió; arts gràfiques; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; comunicació, imatge i so; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; ensenyaments d’esports; mecanització; fusta, moble i suro; hosteleria i turisme; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica; transport i manteniment de vehicles; instal·lació i manteniment; química; sanitat; serveis socioculturals, i tèxtil i confecció. A més a més, F&T ha acollit 70 activitats professionals, entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació.

 

El saló l’han organitzat conjuntament la Fira de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya i del CEEIlleida.