Tanca el Saló F&T amb la voluntat de créixer en properes edicions

Els organitzadors volen potenciar la presència de més universitats i més empreses que poden contribuir en formació ocupacional

La 13a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T” ha tancat avui les portes amb la voluntat d’ampliar l’oferta formativa en properes edicions. Carles Vega, director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Lleida, ha anunciat que la intenció dels organitzadors del saló és “potenciar en properes edicions la presència de més universitats i més empreses que poden contribuir en formació ocupacional”. Vega ha valorat molt positivament les activitats paral·leles al certament, i molt especialment les conferències, “amb plantejaments informatius i reflexius que han atret l’interès de molts joves”.

De la seva banda Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha anunciat que el certamen ha rebut uns 14.000 visitants i ha incidit en la singularitat d’un saló que “no es mesura en xifres de negoci, sinó en un objectiu social important, que és aconseguir que una àmplia oferta formativa arribi a milers de joves, els quals poden trobar a través de la mateixa una sortida laboral adient a les seves habilitats i competències”. Oró ha destacat també el dinamisme de la fira, amb una cinquantena d’activitats professionals (conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació) desenvolupades en les sales de conferències, la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

Els organitzadors han destacat la singularitat d’iniciatives com la VI Mostra de Projectes d’Emprenedoria Escolar Fes! 19, organitzat el Grup de Treball Fes! 19, del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, en el qual estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat de sis centres educatius de les comarques de Lleida han exposat els seus projectes emprenedors de negoci que han dissenyat i treballat en equip durant tot el curs, amb l’objectiu que alguns siguin realitat en un futur pròxim.

Les 25 famílies de formació representades al saló han estat activitats físiques i esportives; administració i gestió; agrària; arts gràfiques; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d’esports; fabricació mecànica; fusta i  moble; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicacions; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles, i indústries extractives.

El saló de Formació i Treball “F&T” és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de GlobaLleida i l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) “Salvador Seguí”.