Tallers i demostracions pràctiques a la Fira de Formació i Treball

Els visitants podran conduir un tractor autoguiat per GPS, participar en un circuit multiaventura o en un taller de balls de saló

La 1a edició de F&T, Fira de Formació Professional i Treball, que se celebrarà del 12 al 14 d’abril al Pavelló de Vidre de Fira de Lleida, neix amb la voluntat de ser un saló participatiu i per això s’han programat una gran varietat de tallers i demostracions pràctiques de professionals que treballen en algunes de les 21 disciplines i famílies d’estudis que s’imparteixen en els cicles de formació professional.

 

El saló disposarà d’un espai exterior de 1.000 m2 amb un escenari per fer demostracions professionals. Dins de les activitats agràries, els visitants podran gaudir de la conducció d’un tractor autoguiat per GPS o podran observar les tècniques de trasplantament d’espècies vegetals. També estan previstes diverses demostracions amb una excavadora giratòria i una carretilla elevadora.

 

Dins de les activitats físico-esportives, els visitants podran practicar en un rocòdrom multiaventura, fer acrobàcies esportives i gaudir d’un circuit d’habilitats i d’orientació, supervivència i progressió vertical en el medi natural. També hi haurà jocs de sensibilització, dins del cicle formatiu de Serveis a la comunitat. De la seva banda, l’Ajuntament de Lleida, l’Institut Municipal de Treball i el Centre Especial de Treball organitzaran una activitat per ensenyar a treballar amb discapacitats.

 

D’altres demostracions pràctiques destacables són tallers d’embolicar regals, d’anàlisis d’aigües, de coreografia de balls de saló i de muntatge i desmuntatge d’una pocket-bike.

 

La Fira dedicada als estudis de Formació Professional i el Treball se celebrarà al Palau de Vidre i ocuparà una superfície bruta de 2.200 m2. A més, durant els tres dies els assistents tindran l’oportunitat d’assistir a conferències i de realitzar tallers pràctics i presentacions d’empreses en diferents sales amb capacitat total per a 850 persones. També hi haurà un espai exterior de 1.000 m2 amb un escenari per fer demostracions professionals.

 

El saló té el suport de tots els centres educatius de Lleida, els departaments de Treball i Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida i el món empresarial. L’entrada al saló, que romandrà obert de 10 a 20 h, és gratuïta.