Obre un Saló F&T ple de gom a gom

La fira acull 25 famílies de formació i 140 cicles formatius

L’alcalde de Lleida diu que “és una gran oportunitat per als joves i una forma de retenir talent gràcies a les oportunitats que planteja la FP”

La 13a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T” ha obert avui les portes amb el Pavelló 4 de Fira de Lleida ple de gom a gom, amb centenars de joves procedents de diversos instituts de la ciutat i la demarcació de Lleida. “Aquesta fira és una aposta de la Fira de Lleida per la Formació Professional, així com per donar a conèixer els cicles que tenen millor acollida i saber les necessitats del mercat laboral real a fi i efecte que les autoritats del món educatiu puguin adaptar la formació a les necessitats actuals de les empreses” ha assegurat l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Fèlix Larrosa, en el decurs de la inauguració del saló.

Larrosa ha incidit també en l’alt grau de col·laboració entre l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i la resta de patrons de Fira de Lleida per potenciar un certamen que “és una gran oportunitat per a la gent jove i una forma de retenir i atreure talent a la ciutat gràcies a les noves oportunitats que planteja la FP”.

De  la seva banda Carles Vega, director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Lleida, ha afirmat que el saló es vehicula a partir de tres idees. En primer lloc, és una aposta de totes les Administracions del territori per la FP, considerant que és una sortida formativa que ha de donar resposta a les expectatives laborals de molts nois i noies que volen conformar el seu projecte de vida.

En segon lloc, Vega ha elogiat la qualitat i quantitat de l’oferta present al saló, i ha recordat que a “F&T” s’hi poden trobar 25 famílies de formació i un total de 140 cicles formatius. Finalment, ha fet especial menció de l’oferta de Formació Dual, que permet una major implicació de les empreses en la FP i que l’alumnat conegui d’una forma directa el món del treball abans fins i tot d’acabar la seva formació.

El saló es desenvolupa avui dijous i demà divendres al Pavelló 4 de Fira de Lleida amb la participació de 21 empreses i entitats i amb 23 famílies de formació o disciplines representades i dues d’ensenyaments de règim especial. El saló acull més de 50 activitats professionals –entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació–, que es desenvolupen en les sales de conferències, la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives; administració i gestió; agrària; arts gràfiques; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d’esports; fabricació mecànica; fusta i  moble; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicacions; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles, i indústries extractives.

La fira romandrà oberta de 9.30 a 18 h. L’entrada és gratuïta. El saló és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de GlobaLleida i l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) “Salvador Seguí”.