Més de 60 conferències i tallers a la Fira de Formació Professional i Treball

El saló esgota l’espai destinat a conferències, que es desenvoluparan en diferents sales amb capacitat per a 850 persones.

 

La 1a edició de F&T, Fira de Formació Professional i Treball, que se celebrarà del 12 al 14 d’abril al Pavelló de Vidre de Fira de Lleida, ha programat més de 60 conferències, tallers i demostracions professionals que es desenvoluparan durant els tres dies del saló en diferents sales amb capacitat total per a 850 persones. En tractar-se d’una fira que neix amb la voluntat d’impulsar la participació, s’espera que les activitats puguin seguir-les els més de 6.000 alumnes de 120 centres de Lleida i província que visitaran la F&T i que, a més, podran contactar amb bona part de les 1.500 empreses que l’organització ha convidat.

 

Entre les activitats programades, destaquen els tallers sobre prevenció de riscos laborals, que tindran lloc divendres i dissabte al matí, adreçats a les 21 disciplines i famílies d’estudis que s’imparteixen en els cicles de formació professional. Aquests són activitats agràries; activitats físiques i esportives; administració; comerç i màrqueting; arts gràfiques; comunicació, imatge i so; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; fabricació mecànica; fusta i moble; hosteleria i turisme; imatge personal; informàtica; química; manteniment de vehicles autopropulsats; manteniment i serveis a la producció; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; sanitat; arts plàstiques i disseny, i règim especial.

 

D’altra banda, destaquen les conferències “La importància de la teva imatge en la recerca de feina” que anirà a càrrec de la cap de Recursos Humans de Mango i la coordinadora de Formació Ocupacional de l’Institut Municipal de Treball; “Les competències laborals: característiques personals necessàries per tenir èxit al treball”, d’Ismael Bertran, cap de RRHH d’Unipreus, i de Josep M. Reves, director de l’àrea de formació de l’IMT; “Estratègies i innovació en els RRHH”, d’Esther Reig, directora de projectes transversals nacionals de Caprabo.

 

Cal destacar que també participaran en diverses conferències i presentacions empreses capdavanteres de les comarques de Lleida com Ros Roca Grup, Taurus, Grup Alimentari Guissona i Mobel Linea.

 

La Fira dedicada als estudis de Formació Professional i el Treball se celebrarà al Palau de Vidre i ocuparà una superfície bruta de 2.200 m2. També hi haurà un espai exterior de 1.000 m2 amb un escenari per dur a terme tallers i demostracions professionals, que seran obertes a tots els visitants.

 

El certamen té el suport de tots els centres educatius de Lleida, els departaments de Treball i Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida i el món empresarial. L’entrada al saló, que romandrà obert de 10.00 a 20.00 h, és gratuïta.