La segona edició de la Fira de Formació i Treball arriba gairebé als 4.000 m²

La 2a edició de F&T (Fira de Formació Professional i Treball), saló que se celebrarà del 21 al 23 de febrer al Pavelló 3 de Fira de Lleida, ocuparà 3.900 m² de superfície bruta d’exposició (un 42% més que l’edició del 2007), amb la participació de 28 empreses i institucions i 22 famílies o disciplines representades. Durant els tres dies, se celebraran més de 60 activitats, entre conferències, demostracions i tallers.

 

Entre les activitats programades destaquen les presentacions d’empreses capdavanteres de Lleida; una exposició sobre l’èxit professional de persones i empreses sorgides de la FP; la presentació oficial a l’Estat espanyol del sistema operatiu Windows Server 2008; els tallers de prevenció de riscos laborals per famílies (reciclatge d’aigües, tractament de plantes, presentació de regals, etc.), o les pràctiques de conducció d’un camió o d’una retroexcavadora.

 

L’objectiu del saló és potenciar la formació professional i les seves sortides laborals i està adreçat a alumnes, pares i mares i representants de la comunitat educativa, les empreses, les patronals, les associacions d’empresaris, els sindicats, les administracions públiques i les institucions de Lleida i de tota la zona d’influència directa.

 

Durant la fira, les empreses expositores podran orientar els joves professionalment i laboralment i ensenyar als visitants les famílies d’oficis dins dels cicles formatius. Alhora, els estudiants tindran l’oportunitat de dipositar el seu curriculum o sol·licitar informació d’ofertes de treball en temps real.

 

A la fira estaran representades les 22 disciplines i famílies d’estudis que s’imparteixen en els cicles de formació professional. Aquestes famílies són les activitats agràries; activitats físiques i esportives; administració; comerç i màrqueting; arts gràfiques; comunicació, imatge i so; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; fabricació mecànica; fusta i moble; hosteleria i turisme; imatge personal; informàtica; química; manteniment de vehicles autopropulsats; manteniment i serveis a la producció; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; sanitat; arts plàstiques i disseny; ensenyaments esportius i indústries alimentàries.

 

Durant l’acte de presentació del saló, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha dit que aquesta fira “permet atansar en un mateix espai l’oferta i la demanda en un àmbit tan important com és el treball”. Ros ha valorat molt positivament la implicació de l’empresariat lleidatà “en un saló que contribueix al reconeixement social de la FP i a la potenciació de les seves sortides laborals”.

 

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha dit que la F&T “és la fira de futur dels joves de les comarques de Lleida”. Gilabert ha afegit que el saló “encaixa perfectament en el model de treball de Lleida, que és nodreix del petits autònoms i joves emprenedors”.

 

El president de la Comissió Delegada de Fira de Lleida i de la Cambra de Comerç, Joan H. Simó, ha manifestat que la fira dóna resposta a les necessitats de les empreses lleidatanes, és a dir, facilita l’accés al món del treball de professionals ben formats. El director del Servei d’Ocupació de Catalunya a Lleida, Oriol Salvia, ha anunciat que el Departament de Treball posarà a disposició dels alumnes informació sobre el mercat laboral en el seu estand.

 

El director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Antoni Llevot, ha dit que el seu departament, amb coodinació amb els centres escolars i els consells comarcals, facilitaran els mitjans de transport necessaris per traslladar 8.000 alumnes a la fira. A més, Llevot ha afegit que a l’estand d’Educació s’informarà sobre orientació psicopedagògica, programes de garantia social i formació d’adults.

 

La inauguració de la fira tindrà lloc el dijous, dia 21, a les 17 h, al Pavelló 3 i anirà a càrrec de la consellera de Treball, Mar Serna. El conseller d’Educació, Ernest Maragall, visitarà el saló el divendres, dia 22, a les 11 hores.

 

El saló F&T està organitzat conjuntament per Fira de Lleida, Ajuntament de Lleida i els departaments de Treball i Educació de la Generalitat de Catalunya. El certamen té el suport de tots els centres educatius de Lleida i el món empresarial. L’entrada al saló, que romandrà obert de 9.30 a 19.00 h, és gratuïta.

 

FT-Noticia-2008-02-18