La internacionalització dels centres educatius, a debat a la Fira F&T

La Fira de Formació Professional i Treball, que tindrà lloc del 16 al 18 d’abril, acull 25 famílies de formació i 21 empreses

 

La 9a edició de la Fira de Formació Professional i Treball “F&T”, saló que se celebrarà del 16 al 18 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida, comptarà amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocuparà una superfície bruta d’exposició de 4.000 m2 i acollirà 50 activitats professionals –entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació–, que es desenvoluparan en les quatre sales de la primera planta del Palau de Vidre, en la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

 

Com a novetat, en aquesta edició tindran lloc les Jornades Comenius Regio sobre la internacionalització dels centres docents, organitzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida, Lifelong Learning i Landkreis Osnabruk. Durant les diferents sessions, centres lleidatans i alemanys de Primària, Secundària i de FP intercanviaran projectes i idees educatives internacionals. A més, enguany ha tingut lloc el primer concurs del cartell de F&T, que ha guanyat Olga Gort, alumna de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Electròniques a l’IES Caparrella de Lleida.

 

Destaquen també les demostracions, les activitats i les actuacions als estands de les famílies i les entitats participants, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants podran gaudir d’una desfilada de vestits de paper, actuacions de ball, un simulador de maquinària de moviment de terres, tallers de llenguatge de signes, entre d’altres. També hi haurà la presència d’acadèmies d’idiomes, de música i entitats on es presentaran les opcions de formació per a joves, cursos a l’estranger, formació continuada o formació per a adults i ocupació.

 

Durant la presentació de la Fira “F&T”, que ha tingut lloc aquest matí, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, ha dit que “la Formació Professional és en l’actualitat la millor eina perquè els joves i les persones que han ampliat la seva formació puguin trobar feina”. El paer en cap ha afegit que “els cicles de FP són generadors d’oportunitats d’ocupació i cada vegada tenen més prestigi social, com el que han assolit des de fa anys a França i Alemanya”. Miquel Padilla, vicepresident 1r de la Diputació de Lleida i vocal del Patronat de Fira de Lleida, ha destacat “la implicació del centres escolars i del món educatiu en la Fira “F&T”, que és una bona plataforma per informar-se sobre uns estudis que faciliten la incorporació al món laboral”.

 

Miquel A. Cullerés, director dels SSTT d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Lleida, ha dit que “més de 150 professors i nombrosos alumnes de centres educatius de les Terres de Lleida participaran en les activitats que es desenvoluparan en els diferents estands” i ha destacat l’aposta del Govern de la Generalitat per aquest saló i per la FP dual, com ho demostra el fet que el seu departament hi prendrà part amb un total de 28 estands. Cullerés ha explicat que el saló serà el marc d’un novedós concurs de microvídeos de promoció de la FP en el que podran participar tots els joves que visitin el certamen i que comptarà amb premis com viatges a diverses destinacions europees.

 

Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives, administració i gestió, agrària, arts gràfiques, arts plàstiques i disseny, comerç i màrqueting, edificació i obra civil, electricitat i electrònica, energia i aigua, ensenyaments esportius, fabricació mecànica, fusta i moble, hoteleria i turisme, imatge i so, imatge personal, indústries alimentàries, informàtica i comunicacions, instal·lació i manteniment, química, sanitat, seguretat i medi ambient, serveis socioculturals i a la comunitat, transport i manteniment de vehicles, indústries extractives i disseny, patronatge i confecció.

 

La fira romandrà oberta dijous 16 i divendres 17, de 9.30 a 17 h, i dissabte 18, de 9.30 a 14 h. L’entrada és gratuïta. La inauguració del saló es farà el dijous 16, a les 12 h, i serà presidida per Joan Aregio, secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 

La Fira de Formació Professional i Treball “F&T” és organitzada per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.

 

FT-Noticia-2015-04-09