“La intel·ligència artificial és cada dia més present a les nostres vides”

Conferència del tecnòleg freelance i fundador de Lleida Drone, Andreu Ibáñez, en el marc del saló F&T

 

L’11a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T” ha acollit aquest matí la conferència “La resistència és inútil, la intel·ligència artificial està arribant”, a càrrec d’Andreu Ibáñez, tecnòleg freelance i fundador de Lleida Drone. Ibáñez ha asseverat que la intel·ligència artificial existeix des de fa 70 anys, però és en l’actualitat quan la seva aplicació s’està accelerant i s’està implementant en tots els àmbits de la nostra vida, sense que arribem a ser del tot conscients.

Durant la conferència, organitzada per Google developers group Spain, Ibáñez ha dit que en l’actualitat existeixen màquines que són intel·ligents per si mateixes i que per mitjà de diferents programes són capaces de trobar respostes a les nostres preguntes. Així, per exemple, Google disposa de més de 1.200 productes que usen la intel·ligència artificial, com és el cas d’Android, Gmail, el Traductor, YouTube, entre d’altres. A més, ha anunciat que els usuaris d’smartphones Android disposaran en breu d’un software gratuït de butxaca, anomenat Google Assistant, que, per mitjà de la veu, permetrà fer consultes o donar ordres i la màquina o telèfon mòbil prendrà una decisió intel·ligent per cercar la millor resposta o complir l’ordre.

El tecnòleg Andreu Ibáñez té clar que la intel·ligència artificial es pot aplicar a totes les facetes de la nostra vida i té una gran utilitat per fer-nos més fàcil el nostre dia a dia, sobretot en camps com la medicina (per exemple, la detecció d’un càncer amb una imatge del TAC), la indústria, la robòtica, els videojocs, la lingüística computacional, entre d’altres. Durant la sessió, s’ha dut a terme una demostració en directe del Google Home, l’altaveu intel·ligent de Google basat en el Google Assistant.