La formació professional, “un tema de país i de futur per als joves”

La Fira F&T obre les portes al pavelló 4 de Fira de Lleida amb 25 disciplines representades i 21 empreses i entitats

 

El secretari d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya, Joan Aregio, ha manifestat que “la Formació Professional és un tema de país i de futur per als nostres joves i la societat en general”. Durant la inauguració de la 9a edició de la Fira de Formació Professional i Treball F&T, que ha tingut lloc aquest matí, Aregio ha afegit que “al saló F&T es pot conèixer tota l’oferta dels cicles de FP que s’imparteixen a Lleida, uns estudis que generen llocs de treball d’alta qualificació per als nostres joves, joves que hem de procurar que siguin el motor del canvi per superar la crisi”. Aregio també ha volgut destacar el treball conjunt que estan duent la Generalitat de Catalunya i la Paeria en la promoció de la FP.

 

Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, ha dit que “el saló F&T és una de les fires més important que s’organitzen a Lleida atès que és un generador d’oportunitats d’ocupació per als nois i les noies que cursen la Formació Professional”. El paer en cap ha destacat el treball conjunt en pro de la FP que estan duent a terme la Paeria i la Generalitat i ha donat suport al Govern català per l’aposta ferma que està fent en promocionar la FP dual.

 

Miquel A. Cullerés, director dels SSTT d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Lleida, ha dit que “uns 200 professors i molts dels 15.000 alumnes de centres educatius de les Terres de Lleida participen en les activitats que es desenvoluparan en els 28 estands que té la Generalitat de Catalunya” i ha destacat que “es tracta d’una fira de demostració de les activitats que es fan en els 180 cicles de FP que s’imparteixen en els instituts de les comarques de Lleida, a més de la formació continuada o la formació per a adults i ocupació”. Cullerés ha remarcat “la bona salut de la FP dual a Lleida, en la qual s’han implicat 130 empreses”.

 

Joan H. Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, s’ha mostrat convençut que la FP dual facilita la formació de professionals d’alta qualitat, que cobreixen les necessitats d’ocupació de les empreses lleidatanes. Simó ha fet referència al Programa Integral de Qualificació i Ocupació de les Cambres de Comerç Espanyoles, que aposta per la FP dual. El regidor d’Educació i Infància de la Paeria, Jesús Castillo, que ha dit el saló sempre està lligat a l’ocupació i ha destacat que enguany també ha apostat per la internacionalització.

 

La 9a edició de la Fira de Formació Professional i Treball “F&T”, saló que se celebra del 16 al 18 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida, compta amb la participació de 21 empreses i entitats i té 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocupa una superfície bruta d’exposició de 4.000 m2 i acull 50 activitats professionals, entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació.

 

Com a novetat, en aquesta edició tenen lloc les Jornades Comenius Regio sobre la internacionalització dels centres docents, organitzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida, Lifelong Learning i Landkreis Osnabruk. Durant les diferents sessions, centres lleidatans i alemanys de Primària, Secundària i de FP intercanviaran projectes i idees educatives internacionals. Destaquen també les demostracions, les activitats i les actuacions als estands de les famílies i les entitats participants, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants podran gaudir d’una desfilada de vestits de paper, actuacions de ball, un simulador de maquinària de moviment de terres, tallers de llenguatge de signes, entre d’altres.

 

Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives, administració i gestió, agrària, arts gràfiques, arts plàstiques i disseny, comerç i màrqueting, edificació i obra civil, electricitat i electrònica, energia i aigua, ensenyaments esportius, fabricació mecànica, fusta i moble, hoteleria i turisme, imatge i so, imatge personal, indústries alimentàries, informàtica i comunicacions, instal·lació i manteniment, química, sanitat, seguretat i medi ambient, serveis socioculturals i a la comunitat, transport i manteniment de vehicles, indústries extractives i disseny, patronatge i confecció.

 

La fira roman oberta dijous 16 i divendres 17, de 9.30 a 17 h, i dissabte 18, de 9.30 a 14 h. L’entrada és gratuïta. La Fira de Formació Professional i Treball “F&T” està organitzada per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.

 

FT-Noticia-2015-04-16