La Formació Professional dual, protagonista del Saló F&T

La fira, que tindrà lloc els dies 25 i 26 d’abril, acollirà 25 famílies de formació i 21 empreses i disposarà de més de 50 activitats

La 13a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, saló que se celebrarà els dies 25 i 26 d’abril al Pavelló 4 de Fira de Lleida, comptarà amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 23 famílies de formació o disciplines representades i dues d’ensenyaments de règim especial. El saló ocuparà una superfície bruta d’exposició de 4.000 m2 i acollirà més de 50 activitats professionals –entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació–, que es desenvoluparan en les sales de conferències, la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

Durant la presentació de la fira “F&T”, Carles Vega, director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Lleida, ha anunciat que enguany el seu departament “posarà en valor la Formació Professional dual, atès que tindrà un estand propi per informar els estudiants sobre aquest procés formatiu”. Vega ha afegit que “en l’actualitat 40 empreses lleidatanes participen en el nou model de Formació Professional dual, fent possible que els alumnes puguin combinar la formació als centres educatius amb l’aprenentatge en entorns laborals reals i se sentin part de les plantilles”. 

Joan Simó, president de la Cambra Oficial de Comerç de Lleida i de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, ha dit que “els estudiants lleidatans trobaran representades al saló totes les famílies de formació que s’imparteixen a les comarques de Lleida” i ha afegit que “la Cambra de Comerç donarà a conèixer la seva oferta de cursos de formació”.

Joan Gómez, tinent d’alcalde, de l’Ajuntament de Lleida, ha manifestat que “a la fira els nois i les noies tindran a la seva disposició tota l’oferta de la Formació Professional que s’ofereix a Lleida i informació sobre les necessitats del mercat laboral”. 

Paco Cerdà, diputat de la Diputació de Lleida, ha dit que “la fira “F&T” és una de les més importants que se celebren durant l’any al recinte de Fira de Lleida i que és un bon aparador per tal que els estudiants de FP coneguin les sortides professionals”. 

Espai Emprenedoria
Per segon any consecutiu hi haurà l’Espai Emprenedoria, al Pavelló 3, una zona destinada a mostrar la creativitat emprenedora de les Terres de Lleida on l’estudiant podrà mostrar els seus projectes i resoldre reptes. Organitzat pel Grup de Treball Fes! 19, del Departament d’Educació, el dijous 25 d’abril es durà a terme la Mostra Fes! 2019, amb una xerrada-col·loqui d’emprenedoria, un concurs d’estands, un Spot Festival i un Elevator Pitch en què els joves hauran de desenvolupar una idea en el menor temps possible.

Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives; administració i gestió; agrària; arts gràfiques; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d’esports; fabricació mecànica; fusta i  moble; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicacions; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles, i indústries extractives.

La fira romandrà oberta de les 9.30 a les 18 h. L’entrada és gratuïta. La inauguració del saló es farà el dijous 25 d’abril, a les 11 h, al Pavelló 4 de Fira de Lleida i serà presidida per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

El saló de Formació i Treball “F&T” és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de GlobaLleida i l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) “Salvador Seguí”.