La fira F&T es consolida com “el millor aparador de la comunitat educativa”

Destaca la presència de la Unió Europea amb un estand que mitjançant diverses iniciatives ha difós els programes formatius adreçats als joves

 

La 8a edició del Saló de Formació Professional i Treball “F&T” ha tancat les seves portes aquest migdia “amb força èxit de públic i una gran de resposta per part dels estudiants”. Així ho ha explicat Miquel Àngel Cullerés, director dels SS.TT. d’Ensenyament de la Generalitat, qui ha assegurat que ha estat una de les millors edicions des que la fira va néixer, ara fa vuit anys. “Hem vist una evolució molt positiva a nivell dels estands presents”, ha destacat Cullerés, qui ha valorat molt positivament el nombre d’activitats desenvolupades i el gran volum d’informació tramesa als joves visitants sobre els continguts i les característiques dels diferents cicles”.

 

Cullerés ha dit que la gran difusió que s’ha fet del saló s’ha traduït en un gran nombre de visitants, al voltant de 15.000, i “el més important, hem aconseguit trencar tòpics respecte a la Formació Professional i donar-li el prestigi que es mereix, amb una oferta molt diversificada a les Terres de Lleida, on es poden fer gairebé totes les famílies que s’ofereixen a Catalunya”. Cullerés ha destacat l’interès que han demostrat els joves per la formació dual i especialitats que repunten com la mecànica, l’electrònica i l’energia i aigua. El director dels SS.TT. d’Ensenyament de la Generalitat ha conclòs afirmant que el certamen “és el millor aparador que tenim anualment per demostrar què es fa, i com es fa, a la comunitat educativa”.

 

De la seva banda Jesús Castillo, regidor d’Educació i Infància de l’Ajuntament de Lleida, ha remarcar que “la fira és un perfecte d’aparador de les disciplines formatives, que s’intenta que sigui el més fidel a la realitat possible, i que després es complementa quan les famílies visiten els centres i poden comprovar in situ la tasca que s’hi desenvolupa”. Castillo també ha valorat molt positivament la presència dels centres i del seu professorat al saló, així com l’espai que la Unió Europea té a la fira, “en un moment en que cada vegada més la FP s’està internacionalitzant i és més evident la mobilitat dels joves per fer pràctiques a la UE”.

 

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha destacat el gran nombre de famílies –fills acompanyats pels seus pares– que avui dissabte han visitat el saló i l’interès que han mostrat per les diverses disciplines que s’hi exhibeixen. El director s’ha mostrat satisfet per la important afluència de públic i el gran nombre d’activitats que s’han desenvolupat paral•leles en aquesta edició del saló.

 

De la seva banda, Michal Nycz, relacions publiques de l’estand de la Unió Europea, ha explicat que és el primer esdeveniment que organitzen a Catalunya —més endavant es farà a Barcelona— per promoure les diferents oportunitats formatives per a joves d’entre 15 i 30 anys. Nycz ha destacat l’ampli ventall de programes formatius, d’integració laboral i d’emprenedoria —una vintena en total— que ofereix la UE.

 

El Saló de Formació Professional i Treball “F&T” està organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família i la Direcció General Joventut de la Generalitat de Catalunya, GlobaLleida i la Comissió Europea. Ha comptat amb la participació de 24 empreses i entitats i s’hi han pogut trobar 25 famílies de formació o disciplines representades. També ha acollit 50 activitats professionals, entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació.