La fira d’FP i Treball de Lleida incrementa l’oferta formativa

El saló, que es desenvoluparà del 25 al 27 d’abril, ofereix com a novetat 2 disciplines més i visites guiades per a pares

 

La 7a edició del saló F&T (Fira de Formació Professional i Treball) acollirà visites guiades per a pares i mares que vulguin conèixer quins ensenyaments professionals poden cursar els seus fills a les comarques de Lleida. El saló acollirà un total de 24 disciplines o famílies de formació —2 més que l’any anterior— i 24 expositors (entitats i empreses del sector). El saló, que se celebrarà del 25 al 27 d’abril al Pavelló 4 de Fira de Lleida, ocuparà una superfície bruta d’exposició de 4.000 m² i acollirà 52 activitats professionals (conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació).

 

Miquel Àngel Cullerés, director dels SS.TT. d’Ensenyament, ha afirmat que el certamen F&T és “l’aparador per excel·lència de l’oferta formativa d’FP de les Terres de Lleida” i “la millor manera d’ensenyar a la ciutadania allò que s’està fent en els centres de Lleida”. Cullerés ha dit que la Generalitat presentarà a la fira 24 estands i que mobilitzarà més de 150 professors, i ha destacat activitats com els 8 tallers de prevenció de riscos laborals i un cicle de xerrades formatives.

 

A més, s’ha organitzat la visita d’uns 200 alumnes de 6è de primària de 4 centres educatius (Frederic Godàs, Sagrada Família, Riu Segre, Camps Elisis), s’ha creat un web per promocionar específicament la fira i, com a novetat, el dissabte es faran visites guiades per a pares, organitzades per la Comissió d’FP dels SS.TT. d’Ensenyament i vehiculades a través de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPAC).

 

Cullerés ha afirmat que aquesta fira s’adreça tant a joves com a adults (persones de més de 25 anys) i ha recordat que “avui dia el 25% dels alumnes que estan en els cicles professionals són gent adulta que volen entrar en un procés de qualificació o requalificació professional”. L’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que F&T és “la fira més important que fem a Lleida des del punt de vista de la promoció de l’ocupació” i ha recordat que aquests estudis són els que més garanteixen la integració en el mercat laboral i que “els titulats que tenen menys atur són els de Formació Professional”.

 

Noves disciplines i projecte solidari

Ros ha anunciat que enguany s’incorporen dues disciplines a l’oferta d’estudis de la fira, Energia i aigua, d’una banda, i Seguretat i medi ambient, de l’altra. El paer en cap ha destacat que aquesta edició tindrà també un vessant solidari, concretat en la col·laboració amb el programa d’inserció sociolaboral “Troballes” de Càritas Diocesana. Es tracta de desfilades amb la col·laboració dels membres de 5 famílies professionals que maquillaran i pentinaran als models i a les models.

 

El president de la Cambra de Comerç, Joan H. Simó, ha remarcat per la seva banda que aquest saló és un instrument important “de cara a la preparació del joves en uns moments econòmics especialment difícils” i ha fet incidència en que l’FP és actualment una bona alternativa a les carreres universitàries.

 

El saló inclourà jornades, demostracions i altres activitats per a joves, emprenedors i persones que busquen feina i formació professional, les quals es desenvoluparan en 4 sales de la primera planta del Palau de Vidre, en un escenari situat en el Pavelló 4 i en la zona exterior. Entre les activitats organitzades enguany, destaquen les organitzades en els propis estands com són demostracions d’ornaments florals, taller de soldadura, demostració de pentinats i maquillatge, primers auxilis, interpretació del llenguatge de signes, ludoteca, tallers musicals i fotografia, entre altres.

 

Un total de 24 disciplines i famílies representades

Les 24 disciplines i famílies d’estudis que s’imparteixen en els cicles de formació professional i que estaran representades a la fira seran les activitats físiques i esportives; administració i gestió; formació agrària; arts gràfiques; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyaments esportius; fabricació mecànica; fusta i moble; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicacions; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient, serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell, i transport i manteniment de vehicles.

 

L’objectiu del saló F&T és potenciar la formació professional i les seves sortides, impulsar l’aprenentatge dins l’empresa i orientar professionalment i laboralment els joves, aportant informació sobre totes les famílies d’oficis dins dels cicles formatius, pràctiques dins de les empreses en alternança i formació complementària. El saló està adreçat a alumnes, pares, mares i representants de la comunitat educativa; a les empreses, les patronals, les associacions d’empresaris, els sindicats, les administracions públiques i les institucions.

 

L’organització del saló F&T va a càrrec de Fira de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya. El certamen té el suport del Departament de Benestar Social i Família i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida. L’entrada al saló, que romandrà obert de 9.30 a 19.00 h (dissabte 27, de 9.30 a 14.00 h), és gratuïta.

 

FT-Noticia-2013-04-15