La fira d’FP i Treball de Lleida acull una desfilada solidària

L’associació Troballes farà demà un passi amb roba recuperada en la que participaran 6 famílies professionals presents al saló

 

La 7a edició del saló F&T (Fira de Formació Professional i Treball) acollirà demà dissabte, dia 27 d’abril, a les 12.30 h, una desfilada solidària amb roba recuperada organitzada per l’Associació Troballes i que comptarà amb la col·laboració de 6 famílies professionals presents en el saló. Les famílies professionals que participen en la desfilada són Agrària (Jardineria i floristeria); Arts gràfiques; Electricitat i electrònica; Imatge i So; Imatge persona, i Tèxtil, confecció i pell. L’activitat es desenvoluparà a la zona d’activitats del Pavelló 4.

 

Segons els responsables d’Ensenyament, departament que dóna suport a l’activitat, la proposta combina els vessants formatiu, lúdic i solidari ja que, d’una banda, permet als representants de cada disciplina preparar la part de la desfilada vinculada a les seves competències; de l’altra, constitueix un al·licient extra per als visitants del saló; i, finalment, contribueix a donar suport a un programa d’integració laboral i a sensibilitzar la societat sobre aquesta tasca solidària.

 

Concretament, participaran en la desfilada el Col·legi Episcopal (disseny gràfic),Escola de Models Magda Simó (models), l’Institut Torre Vicens, (perruqueria i estètica decorativa),l’IES Caparrella (imatge i so), l’Institut de Mollerussa (ornamentació floral), l’Escola de Treball (electricitat i electrònica) i l’Escola d’Hoteleria i Turisme (refrigeri posterior).

 

Troballes és una associació promoguda per Càritas Diocesana de Lleida amb la finalitat d’aconseguir la integració laboral de persones amb especials dificultats per treballar i trobar feina i en molts casos amb risc d’exclusió social.

 

Visites informatives per a pares i mares

D’altra banda, el saló F&T acollirà demà dissabte –per primera vegada– visites de col·lectius de pares que podran familiaritzar-se in situ amb l’oferta d’FP a les comarques lleidatanes de cara a la formació dels seus fills. Les visites guiades, que tindran lloc de 10 a 12 h, aniran a càrrec de tècnics i personal del Departament d’Ensenyament.

 

Aquesta edició del saló F&T (Fira de Formació Professional i Treball) acull un total de 24 disciplines o famílies de formació i 24 expositors (entitats i empreses del sector). El saló ocupa una superfície bruta d’exposició de 4.000 m2 i acull 52 activitats professionals (conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació).

 

L’objectiu del saló F&T és potenciar la formació professional i les seves sortides, impulsar l’aprenentatge dins l’empresa i orientar professionalment i laboralment els joves, aportant informació sobre totes les famílies d’oficis dins dels cicles formatius, pràctiques dins de les empreses en alternança i formació complementària. El saló està adreçat a alumnes, pares, mares i representants de la comunitat educativa; a les empreses, les patronals, les associacions d’empresaris, els sindicats, les administracions públiques i les institucions.

 

El saló roman obert de 9.30 a 19.00 h (dissabte 27, només de 9.30 a 14.00 h), i l’accés al mateix és gratuït.