La Fira de Formació Professional i Treball s’estrena amb 26 empreses i institucions

El saló tindrà una superfície de 2.200 m², quatre sales amb capacitat per a 850 persones i s’hi celebraran conferències i tallers d’altíssima qualitat.

 

La 1a edició de F&T (Fira de Formació Professional i Treball), saló que se celebrarà del 12 al 14 d’abril al Pavelló de Vidre de Fira de Lleida, ocuparà una superfície bruta de 2.200 m2, tindrà un espai exterior de 1.025 m2 amb un escenari per fer demostracions professionals i quatre sales habilitades amb capacitat per a 850 persones. L’organització ha programat un total de 64 jornades, tallers, demostracions i activitats professionals de primer nivell. El saló, que aplegarà un total de 26 empreses i institucions, està organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida, la Generalitat de Catalunya i Laboral Planet.

 

L’objectiu del nou saló és potenciar la Formació Professional i les seves sortides laborals. L’organització espera l’assistència d’unes 10.000 persones entre alumnes, pares i mares, i representants de la comunitat educativa, les empreses, les patronals, els sindicats, les associacions d’empresaris, les administracions públiques i les institucions, entre d’altres.

 

A la fira estaran representades les 21 disciplines i famílies d’estudis que s’imparteixen en els cicles de Formació Professional: activitats agràries; activitats físiques i esportives; administració; comerç i màrqueting; arts gràfiques; comunicació, imatge i so; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; fabricació mecànica; fusta i moble; hosteleria i turisme; imatge personal; informàtica; química; manteniment de vehicles autopropulsats; manteniment i serveis a la producció; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; sanitat; arts plàstiques i disseny, i règim especial.

 

Durant l’acte de presentació del saló, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que aquesta fira “és una aposta de futur que contribuirà a potenciar la Formació Professional i el reconeixement social de les persones que l’estudien”. Ros ha destacat el mèrit dels directors i els professors dels centres de Formació Professional de Lleida, que “han estat els primers impulsors d’aquest nou saló”. L’alcalde de Lleida considera que la FP “és clau” a la nostra societat, “ja que sense aquests estudis no és possible la millora i la innovació a les empreses lleidatanes”. Ros ha afegit que les comarques de Lleida tenen censats 4.608 estudiants de FP, dels quals 2.459 pertanyen a la ciutat de Lleida.

 

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Jaume Gilabert, ha dit que la F&T “és la fira més important que se celebrarà a les comarques de Lleida” perquè “l’ensenyament professional és una aposta de futur”. Gilabert ha apuntat que “la Formació Professional és ara mateix una de les millors sortides laborals per als joves” i ha reconegut que a les empreses lleidatanes hi ha manca de professionals formats a la FP.

 

El director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació, Alexis Guallar, ha afirmat que “amb la celebració d’aquesta nova fira es posa de manifest el paper important de la FP dins l’economia, ja que contribueix a fomentar la competitivitat i la innovació de les empreses”. Guallar ha dit que el nou saló “és interactiu” i ha destacat l’alt nivell de les 64 jornades, tallers i demostracions professionals que s’hanFT-Noticia-2007-04-10 programat.

 

L’acte de presentació del nou saló també ha comptat amb la presència de la directora dels SSTT de Treball a Lleida, Pilar Nadal; del director dels SSTT d’Educació a Lleida, Antoni Llevot; de la responsable de l’àmbit d’Economia de la Paeria, Montse Mínguez; del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Lleida, Ramon Camats, i del director general de Fira de Lleida, Xavier Roca.

 

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, inaugurarà el saló el dijous, dia 12 d’abril, a les 11.15 h, al Palau de Vidre de Fira de Lleida. La consellera de Treball, Mar Serna, serà l’encarregada de cloure el saló el dissabte, dia 14 d’abril, a les 12 h.

 

El saló té el suport de tots els centres educatius de Lleida, els departaments de Treball i Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida i el món empresarial. L’entrada a la fira és gratuïta i romandrà oberta de 10 a 20 h.