Important presència d’empreses a la fira de Formació i Treball

La 1a edició de F&T, Fira de Formació Professional i Treball, que se celebrarà del 12 al 14 d’abril al Pavelló de Vidre de Fira de Lleida, aplegarà una representació àmplia d’empreses, sindicats i administracions de les comarques de Lleida. Entre els expositors hi figuren empreses referents a Lleida, com ara la Corporación Alimentaria de Guissona, Taurus o Ros Roca; les ETT Laborman i Adecco; “la Caixa”, i 15 acadèmies de formació, que estan englobades en la Federació CATFormació. Aquesta associació està integrada per centres de formació no reglats, que imparteixen tots aquells ensenyaments no acollits al sistema educatiu reglat.

 

Les empreses podran entrevistar un gran nombre de candidats, ja sigui estudiants o persones que han finalitzat els seus estudis de formació professional, els quals tindran l’oportunitat de dipositar el seu currículum o sol•licitar informació d’ofertes de treball en temps real i també podran saber en primera persona sobre els professionals que estan demanant les empreses i els seus projectes de futur en matèria laboral. El saló rebrà la visita de més de 6.000 alumnes de 80 centres de Lleida i província.

 

A la fira els estudiants es podran informar sobre 21 disciplines i famílies d’estudis que s’imparteixen en els cicles de formació professional. Aquests són activitats agràries; activitats físiques i esportives; administració; comerç i màrqueting; arts gràfiques; comunicació, imatge i so; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; fabricació mecànica; fusta i moble; hosteleria i turisme; imatge personal; informàtica; química; manteniment de vehicles autopropulsats; manteniment i serveis a la producció; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; sanitat; arts plàstiques i disseny, i règim especial.

 

La Fira dedicada als estudis de Formació Professional i el Treball se celebrarà al Palau de Vidre i ocuparà una superfície bruta de 2.200 m2. A més, durant els tres dies els assistents tindran l’oportunitat d’assistir a conferències i de realitzar tallers pràctics i presentacions d’empreses en diferents sales amb capacitat total per a 850 persones. També hi haurà un espai exterior de 1.000 m2 amb un escenari per fer demostracions professionals.

 

El certamen té el suport de tots els centres educatius de Lleida, els departaments de Treball i Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida i el món empresarial. L’entrada al saló, que romandrà obert de 10.00 a 20.00 h, és gratuïta.