Èxit d’assistència en la primera jornada de la Fira F&T de Lleida

La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, Esther Sánchez, destaca que el saló s’ha convertit en un referent a Catalunya.

 

La 5a edició de la fira de Formació i Treball (F&T) ha obert aquest matí les portes amb una resposta massiva per part d’estudiants de la ciutat i les comaques de Lleida. El saló ha estat inaugurat aquest migdia per Esther Sánchez, secretària d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, la qual ha destacat que a hores d’ara el saló “s’ha convertit en un referent a Catalunya pel que fa a la formació professional” i ha afirmat que F&T “és una aposta per la formació pels joves i pel treball de qualitat”. Sánchez ha recordat que l’increment d’alumnes de FP respecte als de Batxillerat és una tendència creixent en el conjunt d’Europa.

 

L’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha dit que F&T “no és un saló de competència entre estudis o empreses, sinó un saló per fer joves competents”, i ha remarcat que la fira “és fruit de la col·laboració entre les Institucions i de la sensibilitat d’aquestes respecte al futur dels joves”. Ros ha afegit que el saló vol contribuir al reconeixement social de la FP, i que “la Formació Professional obre moltes oportunitats laborals als joves”.

 

El certamen, que se celebra del 17 al 19 de febrer al Pavelló 4 de Fira de Lleida, compta amb la participació de 30 empreses i entitats i té 22 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocupa una superfície bruta d’exposició de 4.000 m2 i acull 70 activitats professionals, entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació.

 

Entre les activitats programades, destaca la presentació del programa IDE’TECT, basat en el foment de l’emprenedoria i el desenvolupament de l’esperit d’empresa i per afavorir una dinàmica en favor de la creació d’empreses en l’espai transfronterer Pirineus-Mediterrània (Espanya-França-Andorra). També es dona a conèixer el FP.CAT, xarxa de centres que ofereix cursos de formació professional integrada i en el qual els professors col·laboren amb les empreses per desenvolupar projectes, productes, etc.

 

A més, es pot obtenir informació del programa Qualifica’t, de validació de l’aprenentatge acumulat mitjançant l’experiència laboral; els programes d’intercanvi internacional que permeten fer estades de pràctiques a l’estranger alhora que es millora l’idioma, o sobre l’accés a la universitat per a estudiants de Batxillerat, cicles formatius de grau superior i públic en general. Destaca també l’assistència d’emprenedors, que assessoraran sobre la posada en marxa d’una empresa, i la celebració de tallers de riscos laborals, etc.

 

Presència de 22 famílies

A la fira els estudiants es poden informar sobre 22 disciplines i famílies d’estudis que s’imparteixen en els cicles de formació professional: activitats agràries; activitats físiques i esportives; administració i gestió; arts gràfiques; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; comunicació, imatge i so; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; ensenyaments d’esports; mecanització; fusta, moble i suro; hosteleria i turisme; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica; transport i manteniment de vehicles; instal·lació i manteniment; química; sanitat; serveis socioculturals, i tèxtil i confecció.

 

F&T és organitzada conjuntament per Fira de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya. El certamen té el suport de l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya i del Ceeilleida. L’entrada al saló, que romandrà obert de 9.30 a 19.00 h (dissabte 19, de 9.30 a 14.00 h), és gratuïta.