Els joves proposen millores per a la pròxima edició del Saló F&T

La fira acull una Xallenge amb alumnes dels instituts de la Caparrella, l’Escola de Treball, Ronda i l’Escola d’Hoteleria i Turisme, a més d’empresaris lleidatans

 

La 12a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, ha acollit aquest matí a l’Espai Emprenedoria, al Pavelló 3, una Xallenge de recollida de propostes per introduir millores en la celebració de la pròxima edició del saló, l’any 2019. A l’activitat emprenedora hi han participat alumnes dels instituts de la Caparrella, l’Escola de Treball, Ronda i de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida repartits en sis equips mixtes formats per quatre escolars cadascun i un empresari, que ha aportat la seva visió pràctica i els seus coneixements sobre l’emprenedoria.

Utilitzant com a metodologia de treball el model de negoci Canvas –que permet veure i moldejar la proposta en un sol foli estructurat en nou elements–, els alumnes han presentat el seu projecte emprenedor davant de la resta de concursants i del jurat, seguint el mètode Elevator Pitch (cada equip ha hagut de sintetitzat les idees en tres minuts). Abans d’assumir el repte, Laia Martínez, de la UdL, ha encoratjat els participants amb la xerrada “Sigues creatiu i activa’t”.

El jurat ha valorat l’estructura del projecte, la realitat –que es pugui aplicar–, el desenvolupament, els beneficis per a la societat o la defensa del medi ambient. Els premis que s’han  lliurat són innovació/creativitat, realista i popular.

La Xallenge ha estat organitzada pels Equips ICE Implementació i difusió de l’emprenedoria a l’FP i Aprenentatge basat en projectes a l’FP (ABP) de la Universitat de Lleida, amb la col·laboració de GLOBALleida, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de diverses empreses lleidatanes.