Els experts en tecnologia dominaran el mercat laboral d’aquí a 5 anys

El director general d’InfoJobs augura un canvi radical de la societat i de l’organització de les empreses basada en la felicitat

 

“D’aquí a 5 anys la societat i la forma de treballar s’hauran transformat de manera radical i qui no sigui un expert en tecnologia i en filosofia humanista es quedarà fora del món laboral”. Així de contundent i clar ha estat Jaume Gurt, director general d’Infojobs, que ha impartit la xerrada “El camí per trobar feina” aquest matí al Pavelló 3 de Fira de Lleida, en el marc de la Fira de Formació Professional i Treball “F&T”.

 

Gurt considera que les tendències en l’àmbit laboral estant canviant i que els treballadors han d’adaptar-se a aquest nou paradigma i afegeix que “en els pròxims cinc anys, per cada lloc de treball que es creï relacionat amb l’entorn tecnològic, se’n destruiran o es transformaran radicalment 4 o 5 que no tinguin a res veure amb aquest sector”.

 

Durant la seva intervenció, Jaume Gurt ha explicat que arran de la crisi econòmica que s’ha viscut en tot el món, s’està produint una gran revolució en tots els nivells, sobretot en el mercat laboral, gràcies en bona part a l’impacte de la tecnologia i la irrupció de les noves generacions, que són inquietes, emprenedores, tenen facilitat per adaptar-se als canvis i volen relacions laborals properes amb els directius. També influirà en aquesta revolució el canvi d’organització de les empreses “basada en la felicitat, l’alegria i el desenvolupament de les persones, conceptes que seran les claus per imaginar nous productes, establir noves relacions amb els clients i proveïdors, enfortir l’organització i fer-la més eficient i innovadora”.

 

A banda dels treballs basats en les tecnologies, s’han de crear noves feines relacionades amb l’humanisme per ajudar a viure en harmonia amb l’entorn. Entre aquests treballs destaquen els de recursos humans o psicòlegs, que tindran la missió d’ajudar les persones a assolir lafelicitat, a gaudir de la seva tasca laboral, a conèixer-se a elles mateixes, a gestionar les frustracions, etc.

 

Enginyer de telecomunicacions, Gurt es va incorporar el 2002 a Infojobs i des de 2010 és el director general del major portal per a la recerca de feina a Espanya. El ponent és director d’Organització i Desenvolupament de Persones a Schibsted Spain, empresa noruega amb 700 treballadors formada per les marques Infojobs, Fotocasa, Vibbo, Coches.net i Milanuncios. Enguany ha publicat el seu primer llibre, Diseña tu futuro. Atrévete a ser tú: ser feliz en el trabajo es possible.

 

L’activitat està organitzada per l’Institut Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Lleida (IMO) i GLOBALleida amb la col·laboració del SOC, Generalitat de Catalunya i SEPE.