Els centres educatius es bolquen amb la Fira de Formació Professional i Treball

L’organització ha tancat la incripció a vàries de les més de 60 activitats programades, entre conferències, tallers i demostracions professionals.

 

La 2a edició de F&T, Fira de Formació Professional i Treball, que se celebrarà del 21 al 23 de febrer al Pavelló 3 de Fira de Lleida, ha programat més de 60 conferències, tallers pràctics i demostracions professionals, que destaquen per la seva varietat, l’interès i la qualitat, i que es desenvoluparan durant els tres dies del saló. A hores d’ara, l’organització del saló ja ha hagut de tancar la inscripció a vàries activitats donat que l’interès de participació dels centres escolars ha exhaurit les places disponibles.

 

Entre les activitats programades, destaquen els tallers sobre prevenció de riscos laborals, que es desenvoluparan dijous i divendres al matí al Palau de Vidre, relacionats amb les 22 disciplines i famílies d’estudis que s’imparteixen en els cicles de formació professional.

 

A l’escenari del pavelló, també es duran a terme jocs de sensibilització i d’animació; el desmuntatge, el muntatge i la posada en marxa d’una pocket bike, i de tallers d’embolicar regals, de reciclatge d’aigües i de muntatge de diversos sistemes de comunicació en xarxes modernes. A l’exterior del recinte firal, els visitants podran fer pràctiques amb una retroexcavadora i dos carretons elevadors, així com conduir un camió i un tractor autoguiat amb GPS.

 

D’altra banda, el saló acollirà, entre d’altres, les conferències “Munta’t pel teu compte! Experiències d’èxit” (amb la participació, el divendres, d’Emili Alzamora), “Noves demandes, nous professionals”, “Treballar pel teu compte”, “Com s’elabora un curriculum vitae”, “Situació actual i repte de la formació professional i contínua” i “Empreses d’èxit nascudes de la FP” i “Empresa i formació professional: una oportunitat per a l’èxit”.

 

També cal destacar la presentació oficial a Espanya del nou sistema operatiu Windows 2008 Server i les taules rodones sobre activitats físiques, esportives i ensenyaments esportius i sobre les demandes professionals en el sector agrícola i ramader.

 

Igualment, participaran en diverses conferències i presentacions representants d’empreses capdavanteres com Consum, Ford, Lamp Lighting, Mobel Línea, Taurus i Prefabricats Pujol.

 

F&T està organitzada conjuntament per Fira de Lleida, Ajuntament de Lleida i departaments de Treball i Educació de la Generalitat de Catalunya. El saló ja té ocupats els 3.500 m2 de superfície bruta d’exposició, amb la participació d’una cinquantena d’empreses i institucions. L’entrada al saló, que romandrà obert de 9.30 a 19.00 h, és gratuïta.

 

FT-Noticia-2008-02-14