Elevat interès per la FP com a resultat del prestigi d’aquests estudis i la facilitat per trobar feina

Els organitzadors han destacat la presència d’uns 15.000 visitants, la bona acceptació dels nous estudis presents al saló i l’espai dedicat a l’emprenedoria

Tanca les portes la Fira de Formació i Treball “F&T” 2018

 

Un any més, disciplines com Transport i manteniment de vehicles, Imatge personal (estètica, bellesa, perruqueria i cosmètica popular), Hoteleria i Turisme i Indústries extractives han tingut un elevat nombre de visitants i consultes, segons ha asseverat Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, en el decurs de la darrera jornada de la Fira de Formació i Treball “F&T”. Ros ha explicat que el certamen assolirà enguany els 15.000 visitants —amb una destacada presència de grups familiars la tarda de divendres i el matí de dissabte— i ha recordat que aquesta fira “és el millor aparador per trobar alternatives per als joves que busquen en la FP la forma més eficaç per trobar un lloc de treball”.

El paer en cap ha destacat com a novetat l’Espai Emprenedoria, una zona destinada a mostrar la creativitat emprenedora dels estudiants de les Terres de Lleida, en què els alumnes han mostrat els seus projectes i han resolt reptes referents a propostes de negoci.

De la seva banda, Miquel Àngel Cullerés, director territorial d’Ensenyament de Lleida, ha explicat que “tots els cicles formatius de FP gaudeixen de bona salut” i ha recordat que actualment 344 empreses participen en la FP Dual a la demarcació de Lleida, “la majoria de les quals repeteixen i moltes amb més d’un cicle”. Aquesta modalitat implica un total 21 centres i uns 2.000 alumnes en total.

Cullerés també ha remarcat com a novetat que en aquesta edició del saló s’ha informat sobre la preinscripció electrònica als cicles formatius de grau superior de FP, que es posa en marxa enguany (concretament entre el 29 de maig i els 7 de juny) per als curs 2018-2019. Igualment, ha incidit en la bona acceptació que han tingut estudis presents per primera vegada al saló com els de Pedra Natural.

La 12a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, que s’ha desenvolupat del 19 al 21 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida, ha comptat amb la participació de 21 empreses i entitats i ha tingut 23 famílies de formació o disciplines representades, a banda dels ensenyaments especials (Ensenyaments Esportius i Ensenyaments artístics: arts plàstiques i disseny). Així, els visitants han trobat informació de gairebé el 100% dels 134 cicles formatius de la Formació Professional (excepte els de la família Maritimopesquera). A més, el saló ha acollit més de 50 activitats professionals, entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació.

Les 25 famílies de formació presents al saló han estat les d’activitats físiques i esportives; administració i gestió; agrària; arts gràfiques; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d’esports; fabricació mecànica; fusta i  moble; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicacions; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles, i indústries extractives.