El saló F&T rep 15.000 visitants i 4.100 inscripcions a les activitats tècniques

La fira s’internacionalitzarà l’any 2010 amb la presència de representants anglesos, francesos i alemanys.

 

La 3a edició de F&T (Fira de Formació Professional i Treball) ha rebut més de 15.000 visitants, xifra que suposa un lleuger augment respecte a l’edició passada (14.800 visitants). Especialment remarcable ha estat l’increment de participants en les jornades tècniques, 4.118 persones en total, un 14% més que en la darrera edició (3.600 inscrits). El president del Patronat de la Fira de Lleida i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha incidit en el decurs de la cloenda del saló en que, donades les actuals circumstàncies econòmiques “aquesta és la fira més important que fem enguany, ja que la FP és una eina bàsica per crear llocs de treball”.

 

El paer en cap ha anunciat que es faran gestions per “internacionalitzar la pròxima edició de saló amb representants del món de la FP de França i Alemanya i Gran Bretanya, que són països capdavanters en aquest àmbit”. Ros ha afegit que l’any 2010 s’instaurarà un guardó o reconeixement al centre educatiu de Lleida que més hagi apostat per la internacionalització.

 

L’alcalde de Lleida ha remarcat el bon funcionament de les 71 activitats tècniques desenvolupades durant el saló i la promoció de l’alternança entre formació i treball a l’empresa, amb casos ja operatius com els convenis establerts per centres educatius amb la FEMEL o la firma Ros Roca. “La possibilitat de fer pràctiques en empreses garanteix una formació òptima”, ha conclòs.

 

La 3a edició de la F&T, que s’ha celebrat del 26 al 28 de febrer al Pavelló 4 de Fira de Lleida, ha ocupat una superfície neta d’exposició de 4.000 m2, amb la participació de 29 empreses i institucions i amb 22 famílies o disciplines representades.

 

L’objectiu F&T és potenciar la formació professional i les seves sortides laborals i està adreçat a alumnes, pares i mares i representants de la comunitat educativa, les empreses, les patronals, les associacions d’empresaris, els sindicats, les administracions públiques i les institucions.

 

La fira ha acollit un total de 71 activitats professionals, entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació.

 

Presència de 22 famílies

A la fira els estudiants han pogut informar-se sobre 22 disciplines i famílies d’estudis que s’imparteixen en els cicles de formació professional. Aquestes són activitats agràries; activitats físiques i esportives; administració; comerç i màrqueting; arts gràfiques; comunicació, imatge i so; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; fabricació mecànica; fusta i moble; hosteleria i turisme; imatge personal; informàtica; química; manteniment de vehicles autopropulsats; manteniment i serveis a la producció; serveis socioculturals; tèxtil i confecció; sanitat; arts plàstiques i disseny; ensenyaments d’esports i indústries alimentàries.

 

F&T és organitzada conjuntament per Fira de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i els departaments de Treball i Educació de la Generalitat de Catalunya. El certamen té el suport de tots els centres educatius de Lleida i del món empresarial.