El Saló F&T rep 14.800 visitants i 3.600 inscrits a les jornades tècniques

La fira doblarà l’espai d’exposició i s’internacionalitzarà al 2009 amb la presència de centres francesos i alemanys.

 

La 2a edició de F&T (Fira de Formació Professional i Treball) ha rebut 14.800 visitants, xifra que suposa un increment del 34% respecte a l’edició passada (11.000 visitants). També ha estat remarcable l’increment de participants en les jornades tècniques, 3.600 persones en total, un 44% més que a la darrera edició. En el decurs de la cloenda de la fira, el president del Patronat de la Fira de Lleida i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat “l’èxit de públic i de participació en les activitats programades” i ha agraït la col·laboració de les empreses, dels centres educatius i de la ciutat de Lleida en general per haver-se “bolcat en el certamen”.

 

Davant de l’èxit del saló i per evitar que cap empresa en quedi fora , Ros ha anunciat que a la pròxima edició del 2009 s’ocuparan dos pavellons, “fet que permetrà doblar l’espai d’exposició, encabir-hi més empreses i programar més activitats paral·leles”. Ha afegit que l’any vinent estaran representades totes les famílies o disciplines de la FP actuals i d’altres de noves que es puguin crear.

 

A més, l’alcalde de Lleida ha dit que “la pròxima edició de la Fira de Formació Professional i Treball s’internacionalitzarà i per això es convidaran centres escolars de França i Alemanya, que tindran estand propi, i tècnics d’ambdós països perquè participin a les jornades tècniques”. “La nostra voluntat és convertir la F&T en un saló de referència en l’àmbit català i estatal”, ha conclòs el paer en cap.

 

La 2a edició de la F&T, que s’ha celebrat del 21 al 23 de febrer al Pavelló 3 de Fira de Lleida, ha ocupat una superfície neta d’exposició de 3.500 m2, amb la participació de 28 empreses i institucions i 22 famílies o disciplines representades.

 

Durant els tres dies, se han celebrat més de 60 activitats, entre conferències, demostracions i tallers pràctics. Entre les activitats programades destaquen les presentacions d’empreses capdavanteres de Lleida; una exposició sobre l’èxit professional de persones i empreses sorgides de la FP; la presentació oficial a l’Estat espanyol del sistema operatiu Windows Server 2008; els tallers de prevenció de riscos laborals per famílies (reciclatge d’aigües, tractament de plantes, presentació de regals, etc.), o les pràctiques de conducció d’un camió i tractor autoguiat amb GPS o d’una retroexcavadora.

 

A la fira han estat representades les 22 disciplines i famílies d’estudis que s’imparteixen en els cicles de formació professional. Aquestes famílies són les activitats agràries; activitats físiques i esportives; administració; comerç i màrqueting; arts gràfiques; comunicació, imatge i so; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; fabricació mecànica; fusta i moble; hosteleria i turisme; imatge personal; informàtica; química; manteniment de vehicles autopropulsats; manteniment i serveis a la producció; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; sanitat; arts plàstiques i disseny; ensenyaments esportius i indústries alimentàries.

 

El saló F&T l’organitzen conjuntament Fira de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i els departaments de Treball i Educació de la Generalitat de Catalunya. El certamen té el suport de tots els centres educatius de Lleida i el món empresarial.