El saló F&T registra 15.000 visitants i es consolida plenament

Èxit de la passarel·la de moda solidària destinada a un programa d’integració laboral, que ha acollit nombrós públic

 

La 7a edició de la F&T (Fira de Formació Professional i Treball) ha tancat avui les portes amb un bon balanç de visitants, ja que 15.000 persones han passat pel saló durant els dos dies i mig que ha durat la trobada. El president de la Fundació Fira de Lleida i alcalde de la ciutat, Àngel Ros, ha fet una valoració positiva d’una fira “que està plenament consolidada”. L’alcalde ha assegurat que “la Formació Professional és avui la millor garantia contra l’atur. Cada vegada més hem de tendir a la formació dual, amb estudis de FP i formació a l’empresa, seguint models com el francès i l’alemany”. Ros també considera que es necessari transmetre i difondre el fet que es pot estudiar FP com a alternativa al batxillerat i després accedir a una carrera universitària.

 

Avui dissabte, per primera vegada al llarg de les set edicions del saló, també hi han hagut visites guiades per a pares, a càrrec de tècnics i personal del Departament d’Ensenyament. L’objectiu de les visites és que els progenitors coneguin de primera mà i in situ l’oferta de Formació Professional a les terres de Lleida de cara a la formació dels seus fills. Aquestes darreres visites estan canalitzades a través de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPAC), la Federació de Pares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari de Catalunya (FAPAES) i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Cristiana de Lleida (FAMPAEC).

 

Uns 200 alumnes de 6è de primària de 4 centres educatius (Frederic Godàs, Sagrada Família, Riu Segrei Camps Elisis) han passat també pel saló durant les jornades de dijous i divendres de la mà dels SS.TT. d’Ensenyament.

 

Desfilada de moda

Una de les novetats d’enguany ha estat la desfilada de moda amb roba recuperada que ha organitzat l’Associació Troballes, una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració de sis famílies professionals presents al saló. Concretament han participat el col·legi Episcopal (disseny gràfic), l’Escola de Models Magda Simó (models), l’Institut Torre Vicens, (perruqueria i estètica decorativa), l’IES Caparrella (imatge i so), l’Institut de Mollerussa (ornamentació floral), l’Escola de Treball (electricitat i electrònica) i l’Escola d’Hoteleria i Turisme (refrigeri posterior a la desfilada).

 

La iniciativa, que ha tingut molt bona acollida entre el públic, ha permès combinar els vessants formatiu, lúdic i solidari, ja que els representants de cada disciplina han hagut de preparar la part de la desfilada vinculada a les seves competències; ha estat un al·licient extra per als visitants del saló; i, finalment, ha contribuït a donar suport a un programa d’integració laboral i a sensibilitzar la societat sobre aquesta tasca solidària.

 

El saló F&T s’ha celebrat del 25 al 27 d’abril al Pavelló 4 de Fira de Lleida amb la participació de 24 expositors (entitats i empreses del sector) i 24 famílies de formació o disciplines representades. El saló ha acollit 52 activitats paral·leles (conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació).

 

L’objectiu del saló F&T és potenciar la formació professional i les seves sortides, impulsar l’aprenentatge dins l’empresa i orientar professionalment i laboralment els joves, aportant informació sobre totes les famílies d’oficis dins dels cicles formatius, pràctiques dins de les empreses en alternança i formació complementària. El saló està adreçat a alumnes, pares, mares i representants de la comunitat educativa; a les empreses, les patronals, les associacions d’empresaris, els sindicats, les administracions públiques i les institucions.