El saló F&T obre les portes demà amb més de 50 activitats professionals

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, inaugura el certamen a les 11 h

La 13a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, saló que se celebrarà els dies 25 i 26 d’abril al Pavelló 4 de Fira de Lleida, acollirà més de 50 activitats professionals –entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació–, que es desenvoluparan en les sales de conferències, la zona d’exposició i a l’exterior del pavelló.

Destaca l’Espai Emprenedoria, al passadís annex entre els Pavellons 3 i 4, una zona destinada a mostrar la creativitat emprenedora de les Terres de Lleida on l’estudiant podrà exposar els seus projectes i resoldre reptes. Organitzat pel Grup de Treball Fes! 19, del Departament d’Educació, el dijous 25 d’abril es durà a terme la Mostra Fes! 2019, amb una xerrada-col·loqui d’emprenedoria, un concurs d’estands, un Spot Festival i un Elevator Pitch, en què els joves hauran de desenvolupar una idea en el menor temps possible.

Tallers d’escàner 3D i de drons aplicats a la topografia

Tindran un gran protagonisme les activitats i les demostracions als estands de les famílies professionals d’Educació, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants podran gaudir d’un taller d’escàner 3D i un altre de drons aplicats a la topografia; demostracions de maquinària en miniatura, del funcionament d’una impressora 3D, d’un centre de mecanitzat CNC, de control de llums i persianes en una instal·lació domòtica, de muntatge i desmuntatge d’instal·lacions de fred, calor, aigua i manteniment; de disseny conceptual de personatges, animació i testing de videojocs 3D; sessions de fotografia en estudi; animació turística; tallers de sensibilització sobre l’atenció a les persones en situació de dependència; una anàlisi sensorial d’aliments, o un tast d’olis, entre d’altres.

A l’estand de l’Ajuntament de Lleida, a l’espai Fòrum, es podrà gaudir de diferents tallers pràctics i dinàmics, com ara els destinats a descobrir el mercat laboral, les competències professionals dels i les tècniques superiors en educació infantil a les escoles bressol municipals, el treball en equip i la resolució de conflictes, l’entrevista de selecció, les competències professionals, les habilitats comunicatives o el treball cooperatiu, a més d’una pràctica de mindfulness per a estudiants. Mentrestant, a l’estand de GlobaLleida hi haurà quatre tallers pràctics per treballar i estimular les habilitats emprenedores, com la creativitat, el treball en equip, el lideratge, la comunicació, l’empatia i la innovació, entre d’altres. També hi haurà xerrades d’orientació organitzades pel SOC sobre comunicació i lideratge, treballar a Europa, la Garantia Juvenil i la incorporació al món laboral.  

A la zona exterior es faran demostracions de pintura decorativa, de soldadura, de conducció de màquines amb simulador i amb maquinària semipesant real i de tasques d’elaboració de peces de pedra natural.

Conferències sobre el món laboral

A les sales de conferències tindran lloc les conferències “Novetats i millores en els cicles formatius”, “Parlem de feina. Què has de saber per començar a treballar?”, “Practica l’Egosurfing, clau per controlar l’empremta digital”, “Fes del teatre la teva professió”, “Els secrets de l’èxit professional”, “La FP Dual com a estratègia de selecció” i “Mobilitat internacional, aconsegueix els teus somnis”. Durant els dos dies es desenvoluparan tres visites guiades per descobrir la FP, adreçat als diferents centres educatius.

A més, es desenvoluparan tres concursos diferents: Top 3 estand (per tal que els joves visitin els estands de la fira per trobar informació dels estudis que els puguin interessar), pentinats de recollits de gala de nit i de maquillatge. Finalment, l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) sortejarà un altaveu Bluetooth. 

La inauguració oficial del saló es farà demà dijous, a les 11 h, al Pavelló 4 de Fira de Lleida i serà presidida per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

La Fira de Formació i Treball “F&T” comptarà amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló romandrà obert de les 9.30 a les 18 h. L’entrada és gratuïta. a