El Saló F&T acull més de 50 activitats professionals

La Fira de Formació i Treball, que tindrà lloc del 20 al 22 d’abril, acollirà 25 famílies de formació i 21 empreses

 

L’11a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, saló que se celebrarà del 20 al 22 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida, comptarà amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocuparà una superfície bruta d’exposició de 4.000 m2 i acollirà més de 50 activitats professionals –entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació–, que es desenvoluparan en la sala de conferències del pavelló 3, la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

Entre les activitats, cal destacar la 4a Jornada/Concurs d’habilitats i aplicació de vinils autoadhesius als vehicles de Catalunya, organitzada per l’INS Caparrella, i els tallers pràctics i dinàmics a l’estand de l’Institut Municipal d’Ocupació de Lleida sobre temes com la seguretat en dispositius mòbils, l’ús de l’Smartphone en la recerca de feina, les noves tendències en la recerca de feina, la robòtica, els nous perfils professionals o l’entrevista de feina.

Destaquen també les activitats i les demostracions als estands de les famílies i les entitats participants, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants podran gaudir de demostracions de visió artificial, elaboració de pastisseria i rebosteria, tallers de decoració amb fruites, cocteleria sense alcohol, malabars de baristes, exhibició del funcionament d’una impressora 3D de disseny conceptual de personatges, animació i testing de videojocs 3D, simulador de maquinària de moviment de terres, entre d’altres.

A l’estand de GlobaLleida es podrà gaudir d’un taller pràctic per fer la imatge a les xarxes socials, d’un text de l’emprenedoria i un altre de talent.

Pel que fa a les conferències destaca la que, amb el títol d’“Entrena’t per al canvi i descobreix el teu camí”, impartirà Isaac Alcayde, actor i pedagog teatral, empresari i coach de la sèrie “Merlí” de TV3 (dia 20, a les 11 h). També hi haurà xerrades d’orientació organitzades pel SOC i per l’Agència Catalana de Joventut.

Durant la presentació de la Fira “F&T”, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, ha destacat que la fira manté el nombre de famílies i empreses expositores de l’any passat, a més de les activitats paral·leles. Ros també ha ressaltat que “el saló té un ressò molt important entre els nois i les noies de Lleida atès que hi poden trobar informació de totes les opcions dels cicles formatius que es poden cursar a les terres de Lleida”.

Joan Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida i de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, ha anunciat que per tercer any consecutiu l’entitat cameral informarà sobre el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), un projecte de les cambres de comerç espanyoles que ha aplegat fins ara uns 400 joves, el 13% dels quals ha trobat feina. Paco Cerdà, diputat de la Diputació de Lleida, ha destacat l’alta inserció laboral que tenen els joves que estudien els cicles formatius de Formació Professional.

Miquel A. Cullerés, director dels SSTT d’Ensenyament a Lleida, ha informat que la Generalitat de Catalunya tindrà 32 estands —els de les 25 famílies professionals (i 140 cicles formatius) i els propis de l’administració autonòmica—, mobilitzarà uns 300 professors i professores i organitzarà set jornades tècniques. Cullerés també ha destacat que durant els tres dies es duran a terme nombroses accions entre l’alumnat que visiti la fira com ara l’elaboració de microvídeos, un programa en directe del saló, demostracions de maquillatge i perruqueria, activitats a l’exterior (pràctiques amb maquinària pesada, etc.), entre d’altres. També cal esmentar la 4a Jornada/Concurs d’habilitats i aplicació de vinils de Catalunya, que viurà a Lleida la seva primera edició.

Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives; agrària; arts gràfiques; administració i gestió; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d’esports; fabricació mecànica; fusta,  moble i suro; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicació; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles, i indústries extractives.

La fira romandrà oberta dijous dia 20 i divendres dia 21, de 9.30 a 18 h, i dissabte dia 22, de 9.30 a 14 h. L’entrada és gratuïta. La inauguració del saló es farà el dijous 20 d’abril, a les 10.30 h, al Pavelló 4 de Fira de Lleida i serà presidida per Jordi Ficapal, president del Consell Català de Formació Professional del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A més, el divendres, a les 16 h, visitarà el certamen la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

El saló de Formació i Treball “F&T” és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.