El control de la informació personal a les xarxes socials

Considera que les xarxes socials ja actuen de currículum dels candidats

La professora de la UOC Teresa Romeu explica que l’empremta digital pot ser clau per aconseguir una feina o ser exclòs durant el procés de selecció

La professora dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC, Teresa Romeu, ha impartit aquest matí en el marc de la 13a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, saló que se celebra els dies 25 i 26 d’abril al Pavelló 4 de Fira de Lleida, la conferència “Practica l’Egosurfing, clau per controlar l’empremta digital”, en què ha donat consells perquè els assistents puguin construir dia a dia la seva identitat digital a Internet i les xarxes socials de manera segura.

Romeu ha aconsellat els presents que a Internet i a les xarxes socials “s’ha d’actuar amb sentit comú i pensar abans de fer qualsevol pas per evitar els perills del mitjà i les repercussions que poden tenir les publicacions al cap dels anys”. En aquest sentit, ha insistit en què “sempre es comprovi que ningú ens etiqueti per evitar que se’ns vinculi amb cap persona o empresa, que mai no es doni el consentiment abans de llegir els aspectes legals i que s’ha de ser conscient que una fotografia de l’Instagram o un comentari a Twitter, per exemple, poden arribar a ser motiu per no aconseguir un lloc de treball”.

Per tal d’aconseguir la incorporació al mercat laboral, la professora de la UOC ha dit que “cal controlar tota la informació que surt a les xarxes socials d’un mateix i també de l’empresa a la qual es vol formar part”. Romeu assegura que “l’empremta digital pot costar el lloc de treball al candidat si l’entrevistador troba aspectes negatius a la xarxa social, com poca afinitat amb els valors de l’empresa o incoherències amb el currículum o l’entrevista”. Romeu conclou que els temps han canviat i que les xarxes socials ja actuen de currículum dels candidats.