Demostracions per a tots els gustos als estands de la Fira F&T

Saber el nivell d’anglès, descobrir un vehicle de benzina transformat en elèctric o veure una desfilada de vestits de paper, propostes interessants

 

La 9a edició de la Fira de Formació Professional i Treball “F&T”, saló que es desenvolupa fins demà 18 d’abril al matí al Pavelló 4 de Fira de Lleida, ofereix l’oportunitat als visitants, tant els joves com els pares i les mares, de veure en directe demostracions dels diferents cicles de FP o participar en tallers i altres iniciatives als diferents estands de les 25 famílies de formació o disciplines representades i de les 21 empreses presents.

 

A l’estand de l’escola LM Idiomes de Lleida hom pot conèixer el nivell d’anglès que té després de fer un petit test de 25 preguntes. Els resultats es lliuren al moment. A més, els interessats poden participar demà, a partir de les 12 h, en un speaking workshop, una xerrada en què es proposaran temes d’actualitat interessants per tal de parlar l’anglès. Els estudiants que ho desitgin també poden prendre part en el sorteig d’un curs escolar completament gratuït.

 

A l’espai de la família de Serveis socioculturals i a la comunitat els alumnes d’ESO poden posar a prova les seves habilitats físiques en els jocs de destresa. A l’estand d’Indústries extractives, hi ha la possibilitat d’enfrontar-se a un simulador de maquinària de moviment de terres, veure un vehicle de benzina transformat a elèctric —iniciativa que compta amb la col·laboració de l’INS Mollerussa—, o prendre part en les demostracions de maquinària (retroexcavadora giratòria, tractor o carretons elevadors industrials), en aquest cas a l’exterior del Pavelló 4. Els alumnes d’Imatge i so obsequien als visitants amb una foto per demostrar els seus coneixements en la matèria. A l’estand d’Hoteleria es pot veure i tastar plats i begudes i participar en una exhibició de còctels a càrrec d’uns Tom Cruise encara més professionals.

 

Entre les activitats de demà dissabte destaquen l’exposició “Idea. Projecte. Realitat. Tot comença amb la teva idea” i el concurs d’Instigar “La foto emprenedora” (estand de GLOBALleida); la zona de jocs, les demostracions amb Raspberri Pi –ordinador de placa reduïda per estimular l’ensenyament de ciències de la computació a les escoles– i la impressió 3D (Informàtica); el taller de soldadura (Instal·lació i manteniment), i les activitats de prevenció i educació per la salut, les demostracions del revelat de placa, d’higiene bucal i de mobilització-immobilització de pacient traumàtic (Sanitat).

 

Quant a les jornades, al Palau de Vidre tindrà lloc la taula rodona “La internacionalització, element de qualitat del centre educatiu” i la presentació de bones pràctiques en la internacionalització del centre educatiu, en el marc de les Jornades Comenius Regio. A més, la Direcció General de Joventut organitza la conferència “Mobilitat no laboral: Servei de Voluntariat Europeu”.

 

Finalment, a les 12 h davant dels estands de Moda i Imatge Personal es farà un passi de vestits de paper, amb la participació d’alumnes de diferents instituts que desfilaran i s’encarregaran de la imatge personal de les models, del disseny del vestuari, de la il·luminació, del guarniment de jardineria de la passarel·la i del registrament gràfic de l’esdeveniment.