Creativitat, perseverança, carisma i empatia, claus per a l’èxit professional

Xavier Pirla explica en el saló F&T com educar la ment per assolir les nostres metes en els mons educatiu i laboral

“La creativitat, el positivisme, la perseverança, el carisma, l’empatia i la generositat són factors clau per aconseguir l’èxit professional”, segons ha afirmat avui Xavier Pirla, enginyer civil i especialista en sistemes de gestió i el primer Licensed Master Trainer de PNL (Programació Neurolingüística) espanyol de la història. En el marc de la 13a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, Pirla ha impartit aquest matí una conferència provocadora i rupturista, titulada “Els secrets de l’èxit professional”, organitzada per GlobaLleida, en què ha parlat de la ment i de com posar-la al servei de la nostra carrera professional per assolir les nostres metes.

Xavier Pirla ha volgut trencar diferents mites, com el fet que l’aprenentatge acadèmic de les habilitats professionals marca el nostre futur. El conferenciant ha dit que “estudiar la part teòrica és necessari, però no és suficient, ja que cal educar i utilitzar la ment per assolir allò que cadascú es proposi a la vida”. Ha afegit que “sempre hem de gaudir del que fem, no obsessionar-nos amb l’objectiu final, ja sigui acadèmic o laboral, cal passar-ho bé pas a pas i, per assegurar-nos l’èxit, vèncer les pors al fracàs, al rebuig o a fer el ridícul”. 

Pirla també ha ensenyat al centenar d’assistents a la conferència –entre estudiants i docents– a motivar-se, superar la frustració, treballar la seva resiliència –la capacitat per adaptar-se positivament a situacions adverses– i gestionar l’estrès, “un factor molt negatiu que provoca una davallada important del rendiment professional”, ha asseverat Pirla.

Xavier Pirla és el director de Talent Institut, una organització dedicada a la formació de Programació Neurolingüística (PNL) i al poder de comunicació per al canvi. Pirla és autor del llibre “L’art d’aconseguir l’impossible” i viatja per tot el món oferint formacions i conferències sobre com assolir objectius personals i professionals.