Uns 400 participants a la cursa de la boira més primaveral

Ha estat guanyada en categoria masculina per Antoni Carulla (Runners Balaguer) i en categoria femenina per Gemma Bonjorn (Track)

 

Uns 400 persones han participat en la 4a edició de la Cursa de la Boira i la Caminada de la Boira (celebrades aquest diumenge) i en les curses infantils paral·leles (celebrades dissabte), organitzades totes elles en el marc del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya de Lleida. La Cursa de la Boira, duta a terme amb un temps primaveral, ha estat guanyada en la categoria masculina per Antoni Carulla, del Runners Balaguer, amb un temps de 24:41.13, seguit de Xavi Mora, de Baishmonix (25:52.16) i de Manel Oliva, del Clos Pons Thai Runners (26:14.16). En categoria femenina s’ha imposat Gemma Bonjorn, del Track, amb un temps de 29:23.97, seguida de Karma Cabanillas, de l’Associació Esportiva Píbody (31:58.42), i de Sandra Borda, de l’Associació Atlètica Xafatolls (32:15.11).

L’itinerari de la cursa i la caminada, inicialment de 10,6 km., ha quedat reduït a 7 km. en el pas per la canalització del riu a causa del temporal registrat en les hores prèvies i del risc de crescuda fluvial per obertura de les comportes dels embassaments del Segre.

La Cursa i la Caminada de la Boira, organitzades per GoGoGoRunners Club i Fira de Lleida i que enguany han comptat amb uns 350 participants, té com a tret més singular el seu caràcter natural, tot i ser una prova urbana. Amb només un 15% de recorregut per asfalt, la prova travessa bells paratges de la canalització del riu Segre i del Parc de La Mitjana. Quant a les curses infantils, amb uns 50 participants, van tenir lloc al mateix recinte firal i van cloure amb una xocolatada en honor dels petits esportistes.

Cal recordar que la Cursa de la Boira té un vessant solidari ja que destina una partida econòmica a l’entitat Down Lleida, procedent d’una aportació directa per dorsal, de les donacions voluntàries que fan els participants en el moment de la inscripció i de les transferències en concepte de Dorsal 0. L’ajuda a Down Lleida es destina a les estades d’estiu del nois i noies amb la síndrome. Igualment, han col·laborat en la cursa estudiants voluntaris en pràctiques del cicle formatiu de grau mitjà del Institut Joan Oró. En total, hi han participat 15 nois i noies fent tasques de control de recorregut.

La iniciativa ha comptat amb el suport de Punto Estrella, Lousiana, Nuba i —enguany per primera vegada— de Suzuki, a través del concessionari GS Tot Terreny.