Lleida Expo Tren podria allargar la durada fins a tres dies

El saló ha rebut aquest cap de setmana unes 12.800 persones, un 10% de les quals de fora de l’Estat

L’organització estudia augmentar la durada de la fira per potenciar encara més la presència d’expositors i visitants estrangers

 

L’any vinent Lleida Expo Tren podria ampliar la durada fins a tres dies, de divendres a diumenge, segons ha afirmat aquest migdia Raül Valls, organitzador del saló, en el decurs de la cloenda de la 8a edició de la fira. El certamen, celebrat aquest cap de setmana a Lleida, ha rebut unes 12.800 persones, un 10% de les quals (aproximadament) de fora de l’Estat. Aquest increment de jornades “facilitaria el desplaçament al saló de visitants procedents de zones situades a més de  800 o 1.000 quilòmetres de Lleida, com per exemple el sud d’Alemanya”.

Valls també ha incidit en que l’ampliació de dies incrementaria encara més l’impacte econòmic que el saló té en la ciutat, “un impacte que actualment és ja important, com s’ha evidenciat en el fet que des fa ja una setmana diversos hotels de Lleida ja no tenien places lliures”.

Valls ha assegurat que el balanç del saló és “boníssim”, tant per l’ampliació dels expositors comercials en un 25% i de la zona lúdica en un 20% com per la presència cada cop més important de visitants d’altres països, com ara Alemanya, Andorra, França, Itàlia, Portugal o Suïssa. Igualment, ha destacat la qualitat excepcional de les maquetes que s’ha pogut veure enguany al saló, tant de les de l’Estat com de les de França, i l’exhibició de “petites joies” com el model de la locomotora Aslthom 7600 de Renfe, una reproducció a escala 1:5-1:6 única a Europa per les seves característiques, ja que fa 3 metres de llarg i pesa 800 quilos.

L’organitzador de Lleida Expo Tren també ha explicat que aproximadament 2.000 persones s’han desplaçat al saló en tren des de Madrid o Barcelona, unes 900 de les quals gràcies a l’acord establert amb Renfe. L’acord ha posat a disposició dels visitants un bonus del 30% de descompte en els bitllets de tren amb destinació Lleida, per facilitar que el públic provinent de tot l’Estat espanyol i de França es desplacés a Lleida.

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha incidit també en que a l’augment d’expositors i maquetistes s’ha afegit l’increment de la presència de visitants estrangers, especialment de França, i que “aquest fet consolida Lleida Expo Tren com la fira més important de modelisme i lleure ferroviari del sud d’Europa”.

Cal recordar que gràcies als acords de l’organització de Lleida Expo Tren i el Museu del Ferrocarril de Catalunya i el Museu del Joguet de Catalunya, aquest any l’entrada a la fira inclou vals de 2×1 en l’entrada dels esmentats espais museístics.

La 8a edició de Lleida Expo Tren, saló organitzat per la revista MásTren amb el patrocini de l’Ajuntament de Lleida, s’ha desenvolupat als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 61 expositors comercials, 22 maquetes exposades i 38 fabricants i marques representades, als quals cal afegir els 36 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l’Estat i de França.

En total, el certamen ha acollit 5 quilòmetres de vies per on han circulat els trens en miniatura. Un atractiu important per al visitant aficionat al món del modelisme ferroviari ha estat el mercat d’ocasions, que aquest any ha assolit les 145 taules de venda, que suposen 290 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura.