Lleida Expo Tren es planteja allargar un dia el saló

El saló ha registrat més de 12.000 visitants i es consolida com el més exitós de tots els que s’han anat organitzant a l’Estat espanyol

Per celebrar el desè aniversari

 

Enguany la novena edició del saló Lleida ExpoTren ha estat un nou èxit tant de públic com d’expositors i participació. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que s’han superat els 12.000 visitants i que el saló s’ha consolidat plenament gràcies a la bona acollida que ha tingut any rere any, cada cop amb una major presència d’expositors internacionals. Ros ha comentat que Lleida ExpoTren s’ha convertit, amb nou edicions celebrades, en la fira que més anys ha durat a l’Estat espanyol, ja que se n’havien organitzat algunes de semblants, però totes havien acabat desapareixent al poc temps.

L’alcalde de Lleida ha a agraït als organitzadors del saló el fet de portar el nom de Lleida arreu d’Europa gràcies al certamen i el fet de potenciar el turisme ferroviari i de modelisme. Així mateix, ha destacat la gran acollida que ha tingut la visita guiada per la història del ferrocarril a Lleida, que sota el títol La Lleida del ferrocarril es va celebrar dissabte a la tarda i va aplegar un centenar de persones. L’objectiu de l’Ajuntament és incloure aquesta visita dins de les rutes guiades que ofereix Turisme de Lleida per la ciutat.

De la seva banda Raül Valls, organitzador del certamen, s’ha mostrat molt satisfet dels resultats del saló i ha fet una valoració altament positiva. Valls ha destacat l’increment de la participació internacional, que enguany ha comptat per primera vegada amb un expositor de Gran Bretanya, així com també un italià de la Toscana, amb una maqueta de 20 metres.

L’organitzador de Lleida ExpoTren ha anunciat que “estem valorant, de cara a la desena edició del saló, allargar la durada del certamen un dia, ja que actualment se celebra durant un dia i mig i es queda curt, tant per als expositors com per al públic en general”. Valls ha avançat que l’any vinent hi haurà diverses sorpreses com una maqueta excepcional i alguna espectacular màquina de museu.

Cal recordar que Lleida ExpoTren, la mostra anual del lleure i el modelisme ferroviari, ha comptat amb 57 expositors comercials, 22 maquetes exposades i 38 fabricants i marques representades, als quals cal afegir els 31 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l’Estat, de França i d’Itàlia. S’han pogut contemplar un total de 5 quilòmetres de vies per on han circulat els trens en miniatura i, en el mercat d’ocasió, hi han hagut 138 taules de venda, és a dir 276 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura.

El saló està organitzat per la revista MásTren, i té el patrocini de l’Ajuntament de Lleida.