Fira de Lleida cedeix el Pavelló 3 al Banc dels Aliments

L’acord permet al Banc dels Aliments disposar de l’edifici per emmagatzemar i distribuir els productes durant el Gran Recapte d’Aliments d’enguany

 

Fira de Lleida cedirà enguany el Pavelló 3 al Banc dels Aliments de Lleida per tal de col·laborar en la campanya del Gran Recapte d’Aliments, que tindrà lloc els dies 26 i 27 de novembre. El president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida i alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president del Banc dels Aliments de Lleida, Joan Ramon Saura, han formalitzat aquest matí el conveni que permetrà a questa entitat disposar del pavelló entre el 23 de novembre i el 15 de desembre per tal de portar a terme diverses tasques relacionades amb la campanya.

Àngel Ros ha explicat que, a més d’aquesta cessió del pavelló durant aquestes dates, els diferents esdeveniments firals difondran la tasca del Banc dels Aliments i acostaran a la ciutadania aquesta realitat social que pateix una part de la població com és la pobresa en l’àmbit alimentari.

De la seva banda, Joan Ramon Saura ha agraït a Fira de Lleida la cessió d’aquest pavelló i ha explicat que qualsevol acte o procés que acosti aquesta realitat social a la ciutadania és benvingut i que acords com el que s’ha signat avui amb l’entitat firal, com a part del teixit social de Lleida, significa un empoderament molt valuós.

El director de la Fira de Lleida, Oriol Oró, ha mostrat la seva satisfacció per poder col·laborar amb el Banc d’Aliments d’una manera tan directa i per contribuir a una causa social en la qual ens hem d’implicar tots.

Durant les tres setmanes de la cessió de la construcció, els voluntaris del Banc dels Aliments de Lleida podran disposar del pavelló per emmagatzemar i distribuir els productes recollits al municipi de Lleida, bàsicament a través del comerç (supermercats, etc.) de la ciutat. Cal recordar que els productes més adients per donar a la campanya són els llegums secs, l’oli, la llet, les llaunes de conserva de peix i aliments infantils.

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya. L’objectiu és informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs d’Aliments durant tot l’any.

Cal destacar, a més, que l’actual seu del Banc dels Aliments de Lleida, ubicada en una nau del polígon NeoPark, ha estat llogada per l’Ajuntament de Lleida per cedir-la a l’entitat, fruit del conveni signat entre ambdues parts aquest passat mes de gener.

L’any 2015 el Banc dels Aliments va recollir només al municipi de Lleida uns 150.000 quilos d’aliments.

Cal dir que en la signatura del conveni també han participat els tinents d’alcalde Rafael Peris i Joan Gómez, i els regidors Paco Cerdà, Carles Vega, José María Córdoba i Joan Vilella.

 

2016-07-25-convenibancaliments