El Cucalòcum tanca portes amb una gran participació de nens i famílies

La present edició del parc ha registrat més de 50.000 visitants

 

La solidaritat ha estat un dels eixos de la 26a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’11a edició de Cucaesport, tal com ha remarcat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en el decurs de l’acte de balanç d’ambdós salons paral·lels. En aquest sentit el paer en cap ha lliurat a l’entitat sense ànim de lucre Prosec els 928 € recaptats per mitjà del Gol Solidari, una de les activitats de caire social més consolidades del parc. Prosec és una associació creada per donar servei a col·lectius en risc d’exclusió social i que se centra bàsicament en l’àmbit de l’esport (el futbol) al Centre Històric de Lleida, com a via per treballar valors com la integració, la salut, la companyonia i la superació.

L’alcalde ha incidit en la “gran participació de nens i famílies” en aquesta edició del parc (més de 50.000 visitants), del qual ha destacat també el vessant formatiu, ja que “és un espai durant les vacances de Nadal on es treballa l’educació a través del lleure i l’esport”. Àngel Ros ha presidit també el repartiment del Tortell de Reis entre els nens i nenes presents al saló portat a terme pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida.

Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i Cucaesport ha tingut lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 48 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. Enguany han destacat activitats com l’espai ”Recicla” de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de la Paeria, iniciativa destinada a sensibilitzar els nens i les nenes sobre els avantatges de la recollida selectiva de deixalles, o el taller “Conèixer els boscos” d’Ipcena, que ha donat a conèixer una desena d’arbres autòctons.

També han tingut força acceptació l’estand “Dance with Fund and Learn!”, en què els nens i les nenes han pogut ballar i cantar en anglès jugant amb un videojoc de la Wii, el taller “Aprenem a fer pa” amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, les manualitats destinades a familiaritzar els infants amb la fauna de la Mediterrània de Caixafòrum (uns 3.000 visitants) i els Enigmes d’Orient (45 passis i uns 2.500 nens i nenes en total).