Dues estrelles caribenyes del korfbal, a Cucalòcum

Rosa Sandoval i Joel Rosario han explicat als petits esportistes les tècniques i els llançaments més destacats del korfbal

 

Els petits que visitin la nova edició del Cucalòcum Primavera, a més de gaudir de nombroses activitats lúdiques, poden practicar diversos esports com el basquet, el hoquei, el tennis taula, el patinatge o el korfbal. Aquesta disciplina, que cada dia té més adeptes, compta en aquesta edició de Cucalòcum amb dos monitors molts especials. Es tracta de Rosa Sandoval, de 23 anys, i Joel Rosario, de 21 anys, dos jugadors de la República Dominicana que estan jugant amb l’equip de korbal de l’AEE Josep Lladonosa. Els joves internacionals romanen a Lleida durant sis mesos gràcies a un conveni de col·laboració entre el club de l’institut de Pardinyes i a Federació de Korfbal de Santo Domingo.

El joves caribenys han explicat que els encanta “la ciutat de Lleida i la seva gent” i que estan molt satisfets de poder ensenyar als petits del parc la tècnica de les jugades i els llançaments d’aquesta disciplina. El korfbal és un esport que es juga entre dos equips mixtes, formats per quatre homes i quatre dones en cada formació, que intenten introduir una pilota en una cistella.

Un altre esport que captiva als petits és el tennis taula, amb tres taules habilitades al Cucalòcum per a que nens i nenes de totes les edats practiquin aquesta disciplina. Un dels monitors de l’àrea de tennis taula, Xavi Alegre, explicava que “s’apunten nens i nenes de totes les edats que, malgrat la poca experiència de la major part d’ells, mostren una tremenda receptivitat i interès per aquest esport”. També ha explicat que alguns dels joves que ja han passat pel parc formen part del Club de Tennis Taula de Lleida, que té la seu social al pavelló poliesportiu de l’institut Maria Rúbies de La Bordeta.

També el bàsquet atreu l’atenció de molts dels nens i nenes que visiten el Cucalòcum. “Amb cistelles adaptades a l’edat i altura de cada petit jugador, creem equips que juguen partits plens d’emoció i esportivitat”. Es tracta que els joves estimin aquest esport i el visquin des de ben petits, explica la monitora de la secció de bàsquet.

Enguany els infants també poden triar i practicar a Cucalòcum Primavera disciplines com hoquei, patinatge, llits elàstics i altres.

Circuit d’aventura
La Granja Escola La Manreana de Juneda ha instal·lat un circuit d’aventura al seu estand de Cucalòcum Primavera, en què els nens i les nenes més grans de 6 anys poden superar un seguit d’obstacles (caminar sobre una barra sense perdre l’equilibri, passar per una teranyina sense tocar cap corda, saltar sobre unes bales de palla, etc.) i obtenir com a premi una entrada 2×1 al Centre de Natura i Fauna Vimferri. També se sortegen diferents premis.

A l’estand de La Manreana també es facilita informació de les diferents activitats que es poden dur a terme a les cases de colònies, com ara la visita familiar a la granja, les estades, els tallers, les celebracions de festes d’aniversari, els menjars per a grups o empreses, etc.

La 10a edició de Cucalòcum Primavera, que té lloc del 10 al 13 d’abril al Pavelló 3 de Fira de Lleida, acull 17 activitats lúdico-esportives, des d’activitats físiques, esportives i purament de lleure a manualitats i accions de sensibilització. Cal destacar propostes com el parc de psicomotricitat, tennis taula, hoquei, bàsquet, inflables, taller de treballs manuals, patinatge, korfbal, ludoteca, llits elàstics, giravolt, jocs tradicionals, dino-bus, concurs de dibuix, etc. L’horari del saló és de 10 a 14 h i de 16 a 20 hores.