Cucalòcum de Primavera promou els hàbits de vida saludables

L’AECC-Catalunya contra el Càncer organitza la cinquena edició del Concurs de dibuix “Menjar bé és divertit”

 

La 10a edició de Cucalòcum Primavera, saló que tindrà lloc del 10 al 13 d’abril al Pavelló 3 de Fira de Lleida, comptarà un any més amb un estand de l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Lleida, què presentarà com a principal atractiu la possibilitat de participar del 10 al 12 d’abril (el Dijous Sant no hi haurà la presència de l’entitat) en la cinquena edició del Concurs de Dibuix “Menjar bé és divertit”.

L’activitat, oberta als infants de 3 a 11 anys que siguin alumnes d’escoles de la ciutat de Lleida, vol sensibilitzar els més petits sobre la conveniència de seguir una alimentació sana per tal de prevenir malalties. Els nens i les nenes han de dibuixar de manera individual sobre una temàtica concreta (“hàbits de vida saludable”) i poden optar a premis com material escolar, bosses, vals de compra, etc., que han cedit diversos establiments comercials de la ciutat. Hi haurà premis al dibuix més divertit, més original, més sa, més elaborat, amb més llum i color i més pedagògic. En l’edició anterior hi van prendre part uns 300 escolars.

Una trentena de voluntaris de l’AECC a Lleida s’encarregaran a Cucalòcum Primavera de difondre la tasca i les prestacions gratuïtes de l’associació, que integra pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones, i finançar projectes d’investigació oncològica que permeten un millor diagnòstic i tractament del càncer.

A l’estand es poden fer donatius i rebre a canvi diferents treballs manuals fets pels voluntaris i socis de l’associació amb material reciclat com càpsules de cafè, taps de refrescos, etc. Entre les manualitats hi ha penjolls, polseres, clauers, anells, figures per a l’arbre de Nadal, etc.

La 10a edició de Cucalòcum Primavera acollirà 17 activitats lúdico-esportives, des d’activitats físiques, esportives i purament de lleure a manualitats i accions de sensibilització. Cal destacar propostes com el parc de psicomotricitat, tennis taula, hoquei, bàsquet, inflables, taller de treballs manuals, patinatge, korfbal, ludoteca, llits elàstics, giravolt, jocs tradicionals, dino-bus, concurs de dibuix, etc. L’horari del saló és de 10 a 14 h i de 16 a 20 hores.